Stefan Savić protiv Mančester Sitija (© Rueters)
Stefan Savić protiv Mančester Sitija (© Rueters)

Englezi napali Savića: Sramotno i neukusno! Crnogorski as bez faula na dva meča, Rio bez sećanja kako je jurio Balotelija

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 10:14

Ugovor sa Gučijem, frizura Džeka Griliša i visina obeštećenja su teme koje potencira Ferdinand

Sve zavisi od ugla gledanja. Za Špance je Stefan Savić uzvišena figura, za Engleze njegov postupak nimalo prikladan sporisti. Svako vuče na svoju stranu. Dok je Marka u opisu ocena konstatovala kako je svetu potreban lider kao što je defanzivac Atletika, Rio Ferdinad ga je napao oštro kao da je najveći zločinac.

Bivši as Mančester Junajteda sa gnušanjem je komentarisao dešavanja iz završnice susreta u Madridu, kad je štoper domaće ekipe bio jedan od najratobornijih na terenu. I van njega, jer je osim sukoba sa Džekom Grilišem tokom utakmice, jurio po hodnicima stadiona „Vanda Metropolitano“ ostale Sitijeve fudbalere, kako bi se s njima razračunao posle revanša četvrtfinala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Strasti su toliko uzavrele da Ostrvljani ne vide svoje predstavnike kao provokatore. Čak ih i uzdižu. Rivala blate. Osim Savića, „udaraju“ i po isključenom Felipeu.

Neukusno ponašanje igrača Atletika. Trebalo bi da ih bude sramota zbog ludorija s kojima su nastavili po okončanju susreta. Ako govorimo samo u fudbalu, onda bravo za Madriđane, naterali su Mančester Siti da igra na način koji dugo nismo videli, izbacili su ih iz njihovog ritma, međutim, neke stvari pred kraj ne želite da vidite na utakmici“, predočio je Rio Ferdinad, bivši kapiten Mančester junajteda.

Može biti da je nekadašnji štoper u pravu. Čak bi njegove reči imale smisla kad bi istu konstataciju upotrebio svaki put kad Rahim Sterling padne kao pokošen u kaznenom prostoru protivnika tražeći penal. Nije li to sramota? Može li se sramotom nazvati to što je Siti potrošio više od 1.000.000.000 evra kako bi postao prvak Evrope i još čeka. Ili je, možda, sramota kad je isti taj Ferdinand posle jednog gradskog derbija jurio terenom Marija Balotelija s jasnom namerom da pretuče tadašnjeg napadača Građana?

Ovoga puta sve se završilo Savićevim povlačenjem kose Džeka Griliša i gužvom u tunelu koju je raščistila madridska policija.

Ono što je Griliš rekao na utakmici ne možemo da izgovorimo mi u studiju. Igrač na terenu za tom frazom (psovao, op. au) posegne devet do deset puta po meču. Postoje verbalni sukobi tokom svakog susreta, ali to ne bi trebalo da rezultira incidentom. Osvrnuće se Stefan Savić na to, pomisliće da to nije baš njegovo najbolje izdanje“, smatra Ferdinad.

I ovde je u pravu. crnogorskom asu to nije trebalo. Sa Mančester Sitijem može da se nosi čisto fudbalski. Doslovce, čisto, jer je dve utakmice ovako zahtevnog tempa, protiv jednog od ofanzivno najmoćnijih timova planete završio bez skrivljenog faula! Nijedan prekršaj za skoro 200 minuta fudbala! E, to je brutalno. A ne one čarke sa Džekom Grilišom koje ostrvski mediji potenciraju.

Možda je sve zbog bogatog ugovora koji je Griliš dobio od Gučija! Ne verujem da je Savić srećan zbog toga! Dužina kose? Ne znam šta nije u redu... Ljubomora zbog cene od 115.000.000 evra? Ili je Džek samo rekao nešto što nismo primetili tokom prenosa ili se Stefanu ne sviđa njegov izgled. Da sam na Grilišovom mestu, pričao bih o tome kako sam deo pobedničkog tima“, zaključio je Rio Ferdinad.



tagovi

Mančester SitiRio FerdinandStefan SavićAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara