Siti (©Reuters)
Siti (©Reuters)

Englezi ne ispadaju kada prvo pobede u gostima

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 23:07

Siti ima dodatni razlog za optimizam

Da li je to kucnuo čas za Pepa Gvardiolu i Mančester Siti da se najzad nađu u finalu Lige šampiona?

Kad ako ne sad, pobede od 2:1 usred Pariza nad Pari Sen Žermenom? Dugo se činilo da Sveci drže sve ključeve utakmice u svojim rukama, ali kako je samo lopta „kvarljiva“ roba, prevrtljiva. Jedna zbunjena reakcija odbrane francuskog prvaka i sve se okrenulo naglavačke.

Izabrane vesti

Siti ima lepu prednost pred revanš na svom terenu, ali ima i još nešto uz sebe – tradiciju. Opta, svetski lider u sportskoj statistici i analitici, odmah posle utakmice objavila je podatak koji može da greje srca navijačima Građana: 47 puta u istoriji evropskih kupova su engleski klubovi dobijali prve utakmice u gostima. I svih 47 puta su posle revanša prolazili dalje! Nikad, nijednom se nije desilo da neki od engleskih predstavnika omane u revanšu i prospe tu zalihu.

Kolike su šanse da Siti bude taj prvi nesrećni slučaj? Svakako da Pari Sen Žermen nije bez šansi, moćan je to tim, ali je tim koji najbolje igra u tranziciji, kada hvata protivnika na kontre, na izgubljene lopte, a Mančester neće imati nijedan razlog da igra toliko otvoreno u revanšu.

Meč na Itihadu, posle kojeg će biti poznato ko će u finale Lige šampiona ove sezone, igraće se 4. maja.


tagovi

Mančester SitiPari Sen ŽermenLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara