Sterling šutira (©Reuters)
Sterling šutira (©Reuters)

Englezi su postali majstori minimalizma: Sterling jedan, Kejn nijedan i prvo mesto u grupi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.06.21. | 22:51

Četvrti put u poslednjih pet mečeva Albion pobedio sa 1:0

Imali su i jedni i drugi luksuz što im prolaz dalje nije zavisio od ove utakmice. Ali, bacili su i Englezi i Česi sve na teren, jer prvo mesto nije za bacanje, donosi uslovno rečeno lakšeg rivala u osmini finala.

Mada, diskutabilna je ta računica, jer taj protivnik može da bude Francuska, Nemačka ili Portugalija. Skoro da je svejedno. Da je jednako pakleno... Engleska je dobila meč protiv Češke sa 1:0, osvojila je prvo mesto i sačekaće do sutra uveče kada će saznati preko koje velesile vodi put do četvrtfinala.

Izabrane vesti

Engleska Gareta Sautgejta postala je majstor minimalizma. Obožava da pobeđuje sa 1:0. Malo je još rano da kažemo da je naučila da igra na rezultat, kao nekada Italija koja se provlačila sve do trofeja. Ipak, rezultati govore da je od pet poslednjih utakmica Engleska četiri dobila sa 1:0. i jednu je završila bez golova. Poslednji pogodak primila je u martu od Poljske.

Čovek koji je rešio utakmicu sa Češkom bio je Rahim Sterling. Njegov drugi gol na turniru. Drugi i engleske reprezentacije. Ali, veće ovacije dobio je Džek Griliš. Sjajni kreativac Aston Vile je prvi put bio starter na Evropskom prvenstvu i bilo mu je potrebno samo 12 minuta da stvori akciju koju je završio centaršutem na dva metra od druge stative, gde je Saka povukao kompletnu odbranu Češke na sebe, a Sterling se ubacio iza njegovih leđa i glavom poslao fudbal u mrežu.

Mogla je Engleska pre kraja da reši pitanje pobednika, ali Hari Kejn baš nema sreće na ovom turniru. Sve je uradio kako treba sredinom prvog poluvremena, izašao je sam na golmana Češke i „uspeo“ da ga pogodi u ruku.

Česima je bio dovoljan bod da osvoje prvo mesto u grupi, ali nisu bili tako blizu. Šanse su imali, najbliži su bili kada je Souček sa 11-12 metara uhvatio Pikforda na pogrešnoj nozi, međutim, lopta je prošla pored stative.

Engleska nije forsirala, nije jurila napred, nije imala ni potrebe, sve što joj je bilo potrebno već je imala u ruci. Češka bolje nije umela. Morala je da napada, da potraži put do tog gola, međutim, teško je išlo protiv jake engleske odbrane. U tom odnosu jednih kojima se nije mnogo napadalo i drugih kojima napad baš i nije polazio za nogom vreme je iscurilo.

Engleskoj prvo mesto, a Česima na kraju treće. Ipak, cilj za Evropsko prvenstvo su ispunili. Sve preko ovog je premija. A, Albion? Videćemo u osmini finala jesu li materijal za velike domete.

ČEŠKA - ENGLESKA 0:1

/Sterling 12/

London

Stadion: Vembli

Gledalaca: 22.500

Sudija: Artur Dias (Portugal)

Žuti kartoni: Boril (Češka)


ČEŠKA (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Boril - Holeš (84. Vidra), Souček - Masopust (64. Hložek), Darida (64. Kral), Jankto (46. Ševčik) - Šik (75. Pekhart)

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stouns (79. Mings), Megvajer, Šo - Filips, Rajs (46. Henderson) - Saka (84. Sančo), Griliš (67. Belingem), Sterling (67. Rašford) - Kejn


EVROPSKO PRVENSTVO - 3. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA D

Utorak

Hrvatska – Škotska 3:1 (1:1)

/Vlašić 17, Modrić 62, Perišić 77 – Mekgregor 42/

Češka – Engleska 0:1 (0:1)

/Sterling 12/

 


tagovi

reprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija ČeškeEURO 2020Rahim Sterling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara