Detalj sa meča omladinaca Srbije i Engleske (©YouTube/screenshot)
Detalj sa meča omladinaca Srbije i Engleske (©YouTube/screenshot)

Englezi surovo raspršili san Orlića o polufinalu Eura, za Svetsko prvenstvo sa Rumunima ili Slovacima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 21:55

Ubedljiv poraz omladinske reprezentacije Srbije - 0:4

Fer-plej učinak, odnosno manji broj žutih kartona od Ukrajine odveo je omladinsku reprezentaciju Srbije na Evropsko prvenstvo igrača do 19 godina. Gol u trećem minutu nadoknade doneo im je remi sa Izraelom (2:2), ali u drugom meču turnira u Slovačkoj sreća ih je napustila.

Zapravo, Englezi su umeli da kazne ponovo kritičnu igru Orlića u odbrani i pobedili 4:0 (2:0), a izabranicima Aleksandra Jovića nije odgovarao ni ishod duela Izrael - Austrija (4:2). Poraz od Engleske i pobeda Izraelaca ostavili su Srbiji samo teoretsku šansu da se domogne polufinala. Prilično malu... Da bi se ona ostvarila, našem timu u poslednjem kolu grupne faze potrebna je pobeda nad Austrijom s najmanje šest golova razlike, ali i poraz Izraela od Engleske, kojoj je dovoljan remi za prvo mesto. Ukoli bi Englezi još jednom bili raspucani, to bi uticalo na manji broj potrebnih golova našem timu, ali jasno je da to ne menja mnogo stvari. Srbiji su neophodne mnogo efikasnija igra i sigurnija odbrana.

Izabrane vesti

Iako je uoči puta u Slovačku najavljivan napad na evropsko zlato, ne treba klonuti posle večerašnjih rezultata, jer bi treća pozicija svakako bila zadovoljavajuća pošto omogućava plej-of meč za put na Svetsko prvenstvo 2023. u Indoneziji. S obzirom na stanje u Grupi A, rival u borbi za mundijalsku vizu biće Rumunija ili Slovačka. I jedni i drugi poraženi su od Francuza i Italijana, pa će međusobnim okršajem odlučivati o trećeplasiranom u grupi.

Dobra stvar je što našim fudbalerima protiv Austrije odgovara i remi da bi zadržali poziciju broj tri. Utisak je da Orlići imaju veći kvalitet nego Austrijanci, ali moraće to da potvrde i na terenu. Protiv Izraela, a onda i Engleske, bilo je nesigurnosti u odbrani. Ove srede dvaput je to kaznio 18-godišnji fudbaler Totenhema Dejn Skarlet, a jednom Karni Čukvumeka iz Aston Vile i Danijel Džebison iz Šefild Junajteda

Već u 5. minutu Skarlet je iskoristio loše ispucavanje nakon prodora po levoj strani i smušenost srpske odbrane, a u 40. je pobegao Lekoviću i pogodio na dodavanje Nortona-Kafija, koji se lako oslobodio Krsmanovića. Nisu Ostrvljani stvorili posebno veliki broj šansi, ali su igrali taman koliko im treba. U drugom poluvremenu su spustili gas, ali naši momci nisu uspeli da unesu neizvesnost. A, ponovo su poklonili gol rivalu.

Leković jeu 68. minutu dao loptu u noge Čukvumeki, koji je potom lako sebi stvorio prostor pored Mihajla Ilića i poklon pretvorio u svoj drugi gol na turniru, a ima i jednu asistenciju. Nažalost, nije tu bio kraj. U nadoknadi meča rezervista Danijel Džebison iz Šefild Junajteda rutinski je realizovao kontru i postigao i četvrti gol za Englesku.

Nisu Orlići zaslužili baš debakl, ali moraju se pogledati u oči, priznati da su previše grešili i pokušati da u subotu s više koncentracije i samopouzdanja istrče na teren. Ima potencijala u napadu napašeg tima, videlo se to i u uvodnim minutima meča sa Engleskom kada su u nekoliko navrata lepo kombinovali Marko Lazetić i Nikola Knežević, pa iako je pobeda od šest golova razlike nad Austrijom malo verovatna, lepo bi bilo što ubedljivije završiti grupnu fazu. Da se pošalje poruka narednom rivalu da je ovo bilo samo loše veče iz kog su izvučene pouke.

**********

SRBIJA (4-3-3): Lukić - Lazić, Ilić, Leković, Krsmanović (62. Ajdar) - Stanković (78. Grgić), Petković, Knežević (46. Jojić) - Miletić, Lazetić (62. Ratkov), Miladinović (46. Miladinović)

**********

EVROPSKO PRVENSTVO M19, GRUPNA FAZA - 2. KOLO

GRUPA A

Utorak

Slovačka - Italija 0:1 (0:1)

/Ambrozino 33/

Rumunija - Francuska 1:2 (0:2)

/Kubis 82 - Čauna 12, Adelan 20/

GRUPA B

Sreda

Izrael - Austrija 4:2 (2:1)

/Abed Tad 5, Lugasi 29, Madmon 52, Gluh 54 - Jasić 24, Demir 76/

Engleska - Srbija 4:0 (2:0)

/Skarlet 5, 40, Čukvumeka 68, Džebison 90+1/



tagovi

orlićiomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara