Džo Gomez
Džo Gomez

Englezi udarili po žrtvi?! Sterling brani Gomeza: Ja sam kriv! Roj Kin se priseća tuče sa Šmajhelom

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 10:43

Neshvatljivo ponašanje publike na Vembliju

Svašta je moglo da se očekuje posle sukoba saigrača na okupljanju reprezentacije Engleske, ali da će ostrvska javnost udariti po Džou Gomezu, nakon što je bilo kristalno jasno da je Rahim Sterling provocirao manji fizički obraćun u kantiti trening kampa, to već niko nije očekivao.

Međutim, kad je selektor Geret Sautgejt protiv Crne Gore na teren poslao Liverpulovog defanzivca sa tribina znaci negodovanja koji su sve iznenadili. Možda i ponajviše Sterlinga, koji je zbog napada na Gomeza bio van konkurencije za ovaj meč, ali je aplauzom pozdravio ulazak saigrača na teren. Uostalom, još ranije se ofanzivac Mančester Sitija izvinio i Gomezu i javnosti zbog toga što je nesprorazum sa klupskog nivoa preneo na reprezentativni.

Izabrane vesti

Sad je morao da reaguje, pošto su uvrede za Gomeza bacile u senku i veličanstvenih 7:0 protiv Crne Gore na jubilarnu, 1.000 utakmicu Engleske.
Svim engleskim navijačima, želeo sam da završim sa svim ovim, ali posle ovog večeras moram da progovorim opet: teško mi je bilo da gledam negodovanje zbog mog saigrača kad je to nešto što je moja krivica. Džo nije uradio apsolutno ništa pogrešno i po meni je pogrešno negodovati zbog nekog ko je samo ćutao i vredno radio, posebno nakon teške nedelje koju je imao. Preuzeo sam punu odgovornost za ono što se desilo, prihvatam sve posledice. Samo sam ovo morao da kažem“, napisao je Sterling na Tviteru.

Selektor Sautgejt, kome je navodno deo ekipe zamerio to što je prljav veš uopšte izneo iz kuće,  bio je vrlo razočaran ponašanjem publike.
Svlačionica je razočarana. Oni su svi bliski, jedinstveni. Ne treba nikad negodovati zbog bilo kog engleskog igrača. Ne razumem to. Užasno sam razočaran, mada Džo ima podršku svlačionice. Već sam razgovarao sa njim i učiniću to opet. Mora da oseti tu podršku. Džo nije uradio ništa loše, jasno sam to rekao ranije ove nedelje“.

Legendarni Roj Kin takođe je pokušao da navijačima objasni da se ovakvi sukobi u svetu fudbala prosto – dešavaju. Anegdota iz Mančester junajteda...
Ja sam se u lobiju hotela – a da budem iskren bilo je četiri ujutru – pobio sa Piterom Šmajhelom. Trener nas je razdvojio i rekao obojici da smo sramota. Da budem iskren, Piter se izvinio i nastavili smo dalje normalno. Nikad to nije uticalo na nas kao saigrače ili naše ambicije. Sad kad slušam PR stranu svega, kad igrači treba da se izvinjavaju celoj ekipi, ne razumem to. Kad se momci pobiju posle uglavnom sve bude prilično fino. Račistiš vazduh. Ima tenzije, a igračima nije svejedno“.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara