Kšištof Pjontek (©Reuters)
Kšištof Pjontek (©Reuters)

Đenova nagovorila Hertu za Pjonteka, u igri drugi najskuplji transfer u klupskoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 12:27

Čeka se još odogovor igrača

Fudbalski život Kšištofa Pjonteka nije previše lep otkako je pre dve zime dres Đenove zamenio Milanovim. U dresu Grifona je eksplodirao, što mu je šest meseci kasnije donelo transfer vredan 35.000.000 evra. Ali samo godinu dana kasnije otišao je u Hertu za 24.000.000 evra. Ni tamo se nije snašao zbog čega bi još jedna zima mogla da prođe u znaku njegovog transfera. Sada nazad u Đenovu!

Na "čizmi" je osvanula vest da su Grifoni uspeli da postignu dogovor sa Hertom oko prelaska poljskog napadača prvo na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju otkupa od 17.000.000 evra. Ako bi Đenova aktivirala opciju, bio bi to drugi najskuplji transfer u klupskoj istoriji, odmah posel Andree Pinamontija koji je iz Intera prošle sezone stigao za 19.000.000 evra.

Izabrane vesti

Četvrtak, 16.30: (1,60) Sasuolo (4,10) Đenova (6,25)

Doduše, još nema naznaka da li će Pjontek zaista da se vrati u klub koji ga je nakratko lansirao među najtraženije golgetere Evrope. On trenutno još vaga opcije i nije dao nikakav odgovor svom nekadašnjem klubu, dok Đenovi gori pod nogama i želi da posao završi što pre. Jer, trenutno se nalazi u zoni ispadanja sa pet bodova zaostatka za Specijom koja je i dalje nosom iznad površine vode.

Đenovi je u ovih 19 kola falilo kvaliteta i u odbrani i u napadu, a Andrej Ševčenko smatra da bi Poljak mogao da bude rešenje za ofanzivni deo.

Pjontek je ove sezone odigrao 10 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio po gol i asistenciju. U dresu Đenove je za 21 meč skupio 19 golova zbog čega Milan nije žalio ni evrocent kako bi ga doveo. Tamo je postigao tek 16 pogodaka u 41 nastupu.



tagovi

Kšištof PjontekZimski prelazni rok 2022ĐenovaHerta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara