(©Reuters)
(©Reuters)

Đenovina slamka spasa - Kšištof Pjontek

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 14:04

Osloniće se Đenova na proverene snage u pokušaju da izbori opstanak u Seriji A

Slavnom klubu po svoj prilici predstoji duga i teška borba za opstanak. Svesni su Grifoni da moraju uložiti u rekonstrukciju tima kako bi zadržali status u prvom rangu italijanskog fudbala. Izbor je pao na poljskog napadača Kšištofa Pjonteka, koji bi u petak trebalo da dođe u Đenovu na lekarske preglede prema pisanju Tutosporta, a zatim se i ozvaniči saradnja do kraja sezone. Pjontek bi na Luiđi Feraris stigao kao pozajmljen igrač, a ukoliko Grifoni zadrže status člana Serije A, za pregovarački sto bi po završetku sezone seli Herta i Đenova.

Đenovi se ne piše dobro, borba za opstanak je sudbina slavnog kluba ove sezone. I to više niko ne dovedi u pitanje. Smeši se Đenovljanima Serija B ukoliko se dobro ne pojačaju. Čelnici kluba su zasukali rukave, a prvi potez koji su povukli je smena Marana i angažovanje Davidea Balardinija.

Izabrane vesti

Tim sa Luiđi Feraris stadiona je na debiju Balardija u četvrtom mandatu na klupi crveno-plavih ostvario pobedu. Slavili su crveno-plavi na gostovanju Speciji (2:1). Bio je to prvi trijumf Grifona još od premijere protiv Krotonea (4:1). Iako je Đenova napravila pomak, kristalno je jasno da se bez pojačanja ne može.

Ne čudi da je izbor pao na Kšištofa Pjonteka, poljskog napadača od čijeg se transfera u Milan slilo u Đenovinu kasu 35.000.000 evra u januaru 2019. godine. Pjontek je u prvoj sezoni na San Siru ostavio dobar utisak. Furiozno je startovao, Rosoneri su bili ubeđeni da su pogodili sa izborom napadača, ali kako je vreme odmicalo, poljski napadač je isporučivao sve manje golova. Krajem januara 2020. godine u novom višemilionskom transferu (24.000.000 evra), Pjontek se preselio u berlinsku Hertu.

Za Hertu je u tekućoj sezoni upisao 13 nastupa, a protivničke mreže tresao je tri puta. Skromna statistika, ali ne čudi da su se Đenovljani opredelili za nekadašnjeg igrača. Davide Balardini i Kšištof Pjontek sarađivali su kratko 2018. podine pre nego što je Đenova uručila otkaz Balardiniju. Pjontek je u dresu Grifona na 19 mečeva u Seriji A postigao 13 golova, dok je u Kupu Italije na dva meča metu pogađao šest puta. Nadaju se Đenovljani da bi Poljak u dobro poznatoj sredini mogao da se vrati u golgetersku formu i pomogne im da obezbede opstanak.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Kšištof PjontekĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara