Foto: Reuters
Foto: Reuters

Enrike: Pobedili bismo i bez crvenog kartona; Al Kelaifi: Najbolji trener na svetu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 01:05

„Najbolji osećaj kada si igrač ili trener jeste da vidiš da tvoj rad čini ljude srećnim. Nema ništa bolje od toga. Ne možeš da kupiš taj osećaj“, kaže odlični strateg

Pariz slavi Luisa Enrikea! Španski strateg se smatra jednim od najzaslužnijih za večerašnji podvig Pari Sen Žermena u Barseloni i plasman u polufinale, a prvi čovek kluba Naser Al Kelaifi smatra da ima najboljeg trenera na svetu.

Enrike priznaje da je Arauhov crveni karton predstavljao važan faktor meča, ali smatra da bi njegov tim slavio i da je protivnik bio kompletan.

Izabrane vesti

Za početak otkriva koliko mu je bilo teško da vodi Svece protiv „svoje“ Barselone.

„Bilo je izuzetno teško igrati protiv Barselone. Sentimentalno, emotivno za mene. A u fudbalskom smislu ne bih voleo da igram sa njima previše puta. Veoma sam zadovoljan što sam ipak prošao. Igrati protiv svoje bivše ekipe, koja mi toliko znači, bilo je veoma teško. Кao profesionalac, moram da radim svoj posao i mislim da sam učinio sve što sam mogao da pomognem svojim igračima. Sada smo u polufinalu“, rekao je Enrike.

Nakon meča je zavrladala opšta euforija među Parižanima.

„Osećam se veoma ponosno. Primili smo gol, ali smo psihički ostali netaknuti. Nastavili smo da igramo, da napadamo. Crveni karton Arauhoa je bio važan faktor, ali pobedili bismo čak i bez crvenog kartona. Uradili smo sve što smo mogli da budemo bolji od Barselone. Moji igrači su pokazali mnogo karaktera, mnogo entuzijazma, mnogo želje. Ovu pobedu dugujemo našim navijačima, posebno onima koji su bili ovde večeras."

Stateg Pari Sen Žermena ne krije kako se oseća u ovim trenucima.

„Najbolji osećaj kada si igrač ili trener jeste da vidiš da tvoj rad čini ljude srećnim. Nema ništa bolje od toga. Ne možeš da kupiš taj osećaj. Osećaj da uradiš nešto posebno za klub je odlično. Sada moramo da se izborimo sa polufinalom i pokušamo da dođemo do finala“.

Enrike nije propustio da spomene ni fantastičnog Kilijana Embapea.

„On je bio lider od početka do kraja. Kada tim shvati da je toliko važan, on je spreman da sve povede sa sobom. Vi to onda morate maksimalno iskoristite. Želeo bih da pričam i o Vitinji: on se bori, ima kvalitet u svojoj poslednjoj lopti. Dembele je takođe bio sjajan, iako je i njemu bilo teško da igra ovde. Bili smo odlični u presingu – Barkola, Кilijan i Usman su bili spektakularni i dozvolili su nam da igramo gde smo želeli. Detaljnije sam analizirao prvu utakmicu i bio sam još više uveren da nismo uspeli. zaslužio da izgubimo kada smo danas izgubili, igrači su zadržali samopouzdanje i nastavili da rade prave stvari“.

Naser Al Kelaifi je takođe bio veoma ushićen uspehom svog kluba.

„Svi su se borili jedni za druge. Svi su bili ratnici. Svi su zaista želeli da se kvalifikuju u polufinale. Imamo zaista odličnog trenera, najboljeg na svetu. Ovo je veličanstven trenutak za klub. Nije lako pobediti ovde, ali sam bio siguran da ćemo uspeti. Siguran pred prvi meč, posle, pred večerašnji meč, posle prvog gola. Bio sam zaista siguran. Video sam nešto što nisam video 13 godina, da su svi zajedno, svi se bore jedni za druge. Atmosfera je fantastična“, poručio je prvi čovek Svetaca.


tagovi

Luis EnrikeNaser Al Kelaifi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara