Strahinja Eraković pod prismotrom Dejana Stankovića (© MN Press)
Strahinja Eraković pod prismotrom Dejana Stankovića (© MN Press)

Eraković Zvezdin bonus i u Lazarevcu, povratak kapitena Borjana, još jedna šansa Falku

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 10:28

Prvak Srbije gostuje Kolubari

Na večitom derbiju više nego zadovoljavajuća partija, na superligaškim mečevima sve češće uloga startera, u Razgradu kapitenska traka oko ruke, a kako stvari stoje Strahinja Eraković će biti jedan od aduta odbrane Crvene zvezde i na gostovanju u Lazarevcu (15.55, TV Arena sport 1), na kome prvak Srbije treba da uhvati zalet za nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Iako u osnovi štoper (na toj poziciji igrao protiv Ludogoreca i Metalca), defanzivac iz klase „2001“ ove subote će biti prekomandovan na mesto desnog beka. Mada tu stranu terena pokrivaju Marko Gobeljić ili Milan Gajić, bonus pravilo zahteva od stručnog štaba da malo i improvizuje, pa će Eraković zauzeti mesto uz aut liniju (nije mu strano) i ispuniti obavezu prisustva jednog fudbalera mlađeg od 21 godine.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodna dva susreta, Strahinja Eraković danas neće nositi traku. Premijerno Zvezdino gostovanje Kolubari obeležiće povratak među startere Milana Borjana, logično je da provereni golman bude kapiten. Osim Borjana, od virusa korona su se oporavili Aleksandar Dragović i Miloš Degenek, što znači da će činiti štoperski tandem, sve u nameri da uđu u ritam pred odlazak u Dansku sredinom naredne sedmice. Kako su zbog bolesti i povreda odsutni Rišairo Živković i Aleksandar Katai vrlo je moguće da treći put uzastopno šansu u ofanzinom delu tima dobije Filipo Falko, a Delije priželjkuju nastavak niza u kome konhretno doprinosi rezultatima Zvezde, pošto je u Novom Pazaru asistirao, a protiv Metalca pogodio cilj.

U timu neće biti ni povređenih Sekua Sanoga i Luisa Dionija, što otvara šansu da se u napadu ponovo spoje El Fardu Ben i Milan Pavkov.

Posmatram kao mini-ciklus utakmice sa Kolubarom, Midtjilandom i niškim Radničkim, želimo da ih završimo pozitivnim ishodom. Potpuno smo fokusirani na Lazarevac, dovoljna je i pobeda od 1:0, pa da se odmorimo i spremimo za Dansku. Ne razmišljam ni o čemu drugom“, predočio je Dejan Stanković, šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Na stadionu Kolubare očekuje se oko 3.000 gledalaca. Dolazak prvaka države izazvao je takvo interesovanje pa su ulaznice razgrabljene još pre tri dana, a Lazarevcu se nadaju koloritu na tribinama i dobroj predstavi na terenu.

Spremni smo. Želimo da igrom opravdamo naše mesto među superligašima. Bićemo ofanzivni, ne krijemo da nam je cilj da bar jednom pogodimo mrežu renomiranog rivala“, predstavio je plan domaćina desni bek Nikola Janković.


---------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 13. KOLO

KOLUBARA – CRVENA ZVEZDA (15.55, TV Arena sport 1)

Lazarevac

Stadion Kolubare

Sudija: Srđan Jovanović

Projektovani sastavi

KOLUBARA (4-2-3-1): Stanivuković – Janković, Bakić, Kočović, Stojanović – Vučetić, Nikolić – Tumbas, Mladenović, Andrić – Đenić. Trener: Dejan Đurđević.

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Borjan – Eraković, Dragović, Degenek, Rodić – Petrović – Falko, Ivanić, Krstičić – Ben, Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

SUPERLIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)

/Tufegdžić 71/

Voždovac - Napredak 0:0

Subota

15.55: (14,0) Kolubara (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.00: (2,00) Čukarički (3,45) Vojvodina (3,80)

Nedelja

17.00: (1,10) Partizan (11,0) Radnik Surdulica (19,0)

19.05: (3,20) Proleter (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

Ponedeljak

15.00: (1,60) Radnički Niš (3,80) Radnički Kragujevac (6,00)

17.00: (2,65) Metalac (3,20) Mladost Lučani (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaMilan BorjanFilipo FalkoStrahinja Eraković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara