Đerar Pike (©Reuters)
Đerar Pike (©Reuters)

Đerar Pike kao vuk s Vol Strita: Po 8.000.000 Realu i Barsi, tebi ostane 6.000.000, meni ide 4.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 10:02

Dobar posao za Barseloninog kapitena

Navijače niko nije ni pitao. Real i Barselona su uostalom odavno prerasli status lokalnih klubova i postali globalni brendovi. Navijači se cene prema platežnoj sposobnosti, ne prema ljubavi. A takav ugao gledanja očigledno je počeo da se sa vrha preliva i u svlačionicu. Mada, Đerar Pike je uvek bio malo drugačiji fudbaler. Malo širih pogleda. Neko će reći i malo gramziviji.

Činjenica je samo da ima njuh za biznis. A to se pokazalo i kada je danas objavljeno da je na organizaciji španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji zaradio čak 24.000.000 evra!

Izabrane vesti

U vreme kada su fudbaleri nominalno dizali glas protiv osnivanja zatvorene Superlige, prvenstveno kako bi se solidarisali s navijačima, kada je Barseloni pretio bankrot, Pike nas je podsetio da je malo ljudi koji, kada im se ukaže šansa da masno zarade, neće istu oberučke prihvatiti.

Španski Konfidensijal je naime objavio transkripte razgovora koji je kapiten Barselone vodio sa predsednikom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubijalesom kako bi utanačio selidbu Superkupa u Arabiju. Podsetimo, prvo izdanje španskog Superkupa se tamo igralo januara 2020. godine, a nekoliko nedelja ranije Rubijales je i rekao da je Pikeova kompanija Kosmos „pomogla“ u pregovorima. Međutim, negirao je da je bilo kakav novac plaćen Pikeovom preduzeću.

Ispostavilo se ipak da je Sela, saudijska državna firma, Savezu garantovala isplatu od 40.000.000 evra za svaku od šest godina igranja Superkupa u Arabiji. Kosmosu je za svaku godinu pripalo 4.000.000, sve skupa za šest sezona čak 24.000.000.

21.00: (1,25) Barselona (6,50) Kadiz (10,0)

Uoči dogovora sa Saudijcima postojala je čak i opcija da se Superkup igra na Barsinom stadionu Kamp Nou. Real se bunio, ali su Rubijales i Pike bili uporni. Prosto – Kamp Nou je najveći stadion u Španiji. I zato je zarada najveća. Kad su se Saudijci uključili u priču dileme nije bilo, iako je Real odmah saopštio: bez 8.000.000 evra ne mrdamo sa Pirineja.

Kada je Rubijales to i rekao Pikeu, ovaj je uzvratio: nije problem. Ovako je to išlo...

Rubi, ako je novac problem, ako oni (Real Madrid) hoće da da idu za osam (miliona, prim.aut).... Dođavola, čoveče, osam ide njima, osam ide Barsi... Ostali dobiju dva i jedan. To ti je 19. I Savez zadrži šest kila, čoveče. Ostane ti šest kila. A ko zna, možda iscedimo Saudijce i dobijemo više. Kazaćemo im da u suprotnom, Real neće da igra. I dobićemo još milion ili dva“, savetuje Pike predsednika.

Ima njuh za biznis, ne može to da mu se ospori.


tagovi

Đerar PikeBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara