Ten Hag (©Reuters)
Ten Hag (©Reuters)

Erik ten Hag je od danas novi menadžer Junajteda: Jedva čekam da radim sa Ronaldom

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 11:23

Holanđaninu krenuo radni staž na Old Trafordu

Proslavio je Erik ten Hag juče sa Ajaksom, još jednom, novu titulu prvaka Holandije, pošto se u nedelju igralo poslednje kolo prvenstva, a već od danas mu je krenuo radni staž u Mančester junajtedu!

Holandski trener se dogovorio sa čelnicima Crvenih đavola da nema „prazan hod“, nego da već danas počne sa poslom na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Dogovorili smo da mi posao u Mančester junajtedu počne od 16. maja, jer ima nekoliko stvari koje moramo da uradimo pre nego što krenu pripreme“, objasnio je Ten Hag u intervjuu za holandski Telegraf.

Najveću pažnju od svih izjava koje je Ten Hag dao izazvao je njegov osvrt na Kristijana Ronalda i na pitanje kako će njih dvojica sarađivati na Teatru snova.

Jedva čekam da radim s njim! Ronaldo je div, zbog svega što je do sada ostvario, a mislim da je i dalje veoma ambiciozan. Naravno da želim da ga zadržim. Bio je veoma važan za Mančester junajted ove sezone, napravio je sjajnu statistiku“.

Nije bilo malo onih, ne krije to ni Holanđanin, koji su smatrali da je napravio pogrešan izbor, jer je Junajted u velikom haosu i da će takav gigant samo da ga proguta.

„Ima klubovima u kojima je možda lakše da se radi, koji imaju jaču bazu, ali izabrao sam Junajted, jer želim da nešto veliko ovde ostvarim. Mnogo stvari je potrebno da se sredi i to je veliki izazov za mene“.

Kao da Mančester nema dovoljno unutrašnjih problema, nogu mu neprestanim kritikama podmeću i pojedini bivši fudbaleri, kao Geri Nevil i Rio Ferdinand, što takođe deo javnosti vidi kao kamen oko vrata Junajtedu.

„Njihove priče mogu nekog da pogode, ali ne smeju da imaju uticaj na svlačionicu. Možda je ovde u Engleskoj kritika oštrija nego u Holandiji, jer klub ima veću navijačku bazu nego Ajaks i uticajniji je pošto je i Engleska mnogo veća zemlja, a Premijer liga mnogo jača. U odnosu na Holandiju postoje dva, tri, četiri, možda i više faktora koji utiču na sve. Ali, na sreću, sve sam „opremljeniji“ na temu kako da se nosim sa određenim silama“.

Sve što je uspeo sa Ajaksom, veruje Ten Hag, dobro ga je spremilo za veliki izazov koji ga čeka u Engleskoj.

Zato što smo igrali mnogo utakmica u Ligi šampiona, mogli smo sebe da „izmerimo“ sa najboljim klubovima, igračima i trenerima. Na polju taktike, dobijate redovno izazov na najvišem nivou. Na tom nivou sam uspeo da samog sebe neverovatno unapredim. Ali isto tako i da naučim da se nosim sa nekim stvarima, kao što su određivanje prioriteta ili kontrola“.

Pojedini igrači Mančestera su, kako kaže Ten Hag, poslali mu poruku dobrodošlice. Neki možda i zebu za svoj status kod novog trenera. On je imao poruku za sve njih.

Svakog igrača mogu uvek da pogledam u oči, u to sam potpuno siguran. Sve moje odluke donosio sam čiste savesti. Za mene, uvek je interes tima na prvom mestu. Biram igrače koji su najbolji u tom trenutku, da iznesu igru na najbolji način, biram igrače sa kojima imam najveće šanse da pobedim“.

A, sa Ajaksom je pobeđivao mnogo. Opet, manje nego što je želeo. Uzeo je tri titule prvaka Holandije, a odlazi bez nekog evropskog pehara.

Teško da je moglo bolje. Ili bi bilo da sam osvojio Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Naravno, moj glavni cilj su bili domaći trofeji. Ali, da li je realno da osvojimo baš sve? Ajaks je ponovo najuspešniji klub u Holandiji, dominirali smo ligom prethodne četiri godine. I sa tim mogu da budem zadovoljan“.

Jedino čega se navijači Ajaksa plaše kada je Ten Hag u pitanju je da će im odvesti dvojicu velikih igrača, Jurijena Timbera i Antonija.

Mislim da svi vodeći klubovi Evrope imaju Timbera na svojoj listi želja, ali mislim da to važi i za mnogo drugih igrača Ajaksa. Bio bi veliki gubitak za klub kada bi i Antoni otišao, on je igrač top klase“, prokomentarisao je Ten Hag.

Nova era u Mančester junajtedu kreće od danas. Isto važi i za Ajaks...


tagovi

Erik ten HagAjaksMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara