Ernan Krespo o Pirlu, Lautaru, Dibali, Mesiju…

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.10.20. | 11:00

Slavni Argentinac presrećan zbog početka trenerske karijere nekadašnjeg saigrača iz Milana

Ernan Krespo je samo jednu sezonu proveo igrajući za Milan, ali dovoljno da se pamti. iako ga svet fudbala najviše pamti po partijama u dresu Parme i Lacija, bio je paklen i tu jednu godinu igranja za Rosonere.

Bio je to možda i najsnažniji tim Milana u ovom veku. Jači od onih koji su 2003. i 2007. osvojili Ligu šampiona. Dida – Kafu, Stamn, Nesta, Maldini – Pirlo, Gatuzo, Sedorf – Kaka – Krespo, Ševčenko. Na klupi Kaladze, Kostakurta, Ambrozini, Rui Košta, Seržinjo, Inzagi, Tomason…

Izabrane vesti

Sudbina se grubo poigrala sa tom ekipom Rosonera koja je izgubila čuveno finale od Liverpula posle vođstva od 3:0 i tako je Krespo ostao bez šanse za najveći trofej u karijeri. Nikad mu nije bio bliže… Sjajan je bio te sezone u dresu Rosonera u Ligi šampiona u tandemu sa Ševčenkom. Postigao je šest golova na 10 mečeva, došao glave Mančester Junajtedu, dao i dva gola u finalu… Ali, nije bilo suđeno.

Imao je kasnije još jednu solidnu sezonu u Interu i posle toga je njegova fudbalska zvezda počela polako da se gasi. Sa nepunih 40 godina je počeo trenersku karijeru u mlađim kategorijama svoje Parme, potom radio samostalno u Modeni, vratio se u domovinu i preuzeo Banfild, a danas je trener Defenze i Hustisije sa kojom je došao i do Kopa Libertadores.

U Italiji i dalje uživa ogromno poštovanje i popualrnost, pa ne čudi veliki intervju u današnjem izdanju Tutosporta. Krespo je torinskom listu prvo govorio o nekadašnjem saigraču, a danas Juventusovom treneru, Andrei Pirlu.

“Veoma sam srećan zbog Andree. On je fenomenalna osoba i zaslužuje da mu se dešavaju dobre stvari. Igrali smo zajedno i delili mnogo emotivnih momenata. Sećam se da su oni i Sandro Nesta bili cimeri, a ja sam uvek išao kod njih u sobu da im smetam. Proveli smo nezaboravne trenutke zajedno”, kaže Krespo.

Potom je upitan za mladog zemljaka Paula Dibalu.

“Dibalin talenat će uskoro da zasija punim sjajem. Igra u timu na top nivou i već se mnogo puta dokazao. Ne vidim problem kod njega”.

Pored Dibale, budućnost argentinskog fudbala je i Lautaro Martinez iz Intera.

“Verujem da je Lautaro napravio dobar izbor letos što je postao u Interu. Sezona je bila komplikovana zbog pandemije i klub je odlučio da rizikuje sa njim kao starterom posle odlaska Ikardija. Lautaro se nije uplašio. Prihvatio je izazov i pokazao kvalitete. Nastavio je u istom stilu i ove sezone, beleži golove i asistencije. Zaneti i Milito imaju najbolje mišljenje o njemu jer je neverovatan igrač sa još mnogo prostora za napredak”.

Naravno, tema za svakog Argentinca je i Leo Mesi.

“Žao mi je kada vidim tužnog Lea Mesija u Barseloni koja je njegova kuća. Nadam se da će popraviti odnose tamo ili kako ne bi bila prekinuta velika ljubav Mesija i navijača. Uprava Barselone mora da se uhvati u koštac sa problemima”. 


tagovi

Ernan KrespoLautaro MartinezPaulo DibalaAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara