Foto: Reuters
Foto: Reuters

EURO se bliži, a Nagelsman nikako da sklopi kockice: I Austrija tukla Nemačku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 23:11

Liroj Sane "pocrveneo" prvi put u karijeri, selekcija Ralfa Rangnika gotovo rutinirala Elfa

Evropsko prvenstvo sve je bliže, a Julijan Nagelsman i dalje ne uspeva da posloži sve kockice. Testira mladi stručnjak brojne igrače, isprobava različite formacije, ali dobitnu kombinaciju nikako da pronađe...

Doskorašnji trener Bajerna i dalje je na jednom jedinom trijumfu na klupi reprezentacije Nemačke, onom na debiju protiv Sjedinjenih Američkih Država (3:1). Usledio je remi sa Meksikom (2:2), pre tri dana poraz od Turske usred Berlina (3:2), večeras još jedan u Beču protiv Austrije – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Nastavio je Nagelsman i na svojoj četvrtoj utakmici na klupi Elfa sa eksperimentisanjem. Zaigrao je sa trojicom vrlo iskusnih centralnih defanzivaca (Ridiger, Ta, Humels), iz veznog reda izostavio Jozuu Kimiha, na mesto levog ving-beka postavio Kaija Haverca (isto uradio i protiv Turske), a poverenje u napadu ukazao Niklasu Filkrugu. Prosek startne postave iznosio je 29 godina i 287, što je bila najstarija startna postava nemačke reprezentacije još od Evropskog prvenstva 2000. i utakmice sa Rumunijom.

Rekao bi čovek – tim koji odiše iskustvom. Pa opet, skoro dve i po godine mlađi Austrijanci poprilično lako izašli na kraj sa Elfom. Mada je to više rezultat neuigranosti nemačkih fudbalera, jer gosti gotovo da nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Aleksandera Šlagera, dok u drugom poluvremenu dugo nisu uspevali da mu pogode ni okvir gola. Delom i zbog toga što su Nemci gotovo čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, pošto se Liroj Sane u 49. minutu poneo vrlo nesportski za meč prijateljskog karaktera. Prvo je sa leđa, još na protivničkoj polovini, oštro startovao sa leđa na Filipa Emvenea, a onda ga još udario po licu. Slavku Vinčiću nije bilo druge no da mu pokaže crveni karton, njegov tek prvi u 402. utakmici u karijeri.

Austrijanci su već tada imali gol prednosti, stečen još pred istek pola sata igre kada je Marsel Zabicer udarcem u bliži ugao na krivoj nozi uhvatio Kevina Trapa, lukavo završivši akciju iz tri poteza selekcije Ralfa Rangnika. Mogao je još tada domaćin da ima osetljiviju prednost, samo da je Mihael Gregorič u situaciji "jedan na jedan" uspeo da matira Trapa. On tada nije uspeo, šutirao je pravo u golmana Ajntrahta, ali petnaestak minuta pre kraja meča Kristof Baumgartner bio je znatno staloženiji. Baš mu je Gregorič sa puno osećaja odložio loptu iz prve, ovaj se našao sam ispred Trapa i majstorski ga prebacio, zadavši Nemcima konačan udarac.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Austrija - Nemačka 2:0 (1:0)

/Zabicer 29, Baumgartner 73/


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Austrije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara