Printscreen
Printscreen

EUROforija, specijal o finalu Italija - Engleska: Garet, to se NE radi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 20:04

Kako je selektor Engleske svojim odlukama uticao na ishod finalne utakmice Eura

"Uveo je dva fudbalera samo za penale", rekao je Luka Jevtović, gost "specijalne" emisije serijala EUROforija, posvećene samo velikom finalu na "Vembliju".

Pitali smo ga da li se to radi.

Izabrane vesti

"Postoji pravilo koje niko nije napisao, ali ga svi pominju. To se ne radi. I ne radi se da na defanzivnom prekidu uvodite igrača. OK, on zna gde treba da stoji, ali tek je ušao u utakmicu i nije verovatno da je dovoljno u njoj da bi odgovorio na zadatak pred koji je stavljen. U ovom slučaju to je bio penal".

Ne bilo koji penal. Već penal u finalu Evropskog prvenstva pred punim tribinama uglavnom domaćih navijača, za najveći uspeh nacionalnog fudbala u poslednjih 55 godina.

"Da li je neko po licima ili govoru tela tih momaka mogao da pretpostavi da će promašiti?", pitao je Luka kada smo komentarisali izbore Gareta Sautgejta za najvažnijih 10-ak minuta u istoriji engleskog fudbala.

"Ali, postoje neke stvari koje se, a priori, ne rade", nadovezao se naš stručni konsultant dan posle finalne utakmice Evropskog prvenstva na "Vembliju", okončane s tri vezana promašaja mladih Sautgejtovih rezervista, od kojih su dvojica uvedena u 120. minutu.

"Nezamisliv broj ljudi je gledao tu utakmicu. Ni Sančo, ni Rašford nisu imali ni tokom prvenstva dovoljan broj minuta da bi dostigli kakvu-takvu rutinu u tom trenutku. Saka nešto više, ali opet ništa što bi ih izdvojilo…", pričao je Jevtović.

"Za njega je to bila prevelika stvar. Da su mogli racionalnije da raspolažu resursima koje su imali - da! I to ne samo za penale, već i pre toga, tokom svih 120 minuta", dodao je gost pretposlednje epizode Mozzartovog podkasta EUROforija u kom smo se bavili samo utakmicom Italija - Engleska.

Pogledajte novu epizodu Mozzartovog podkasta EUROforija.



tagovi

Euro2020euroforijapodkast

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara