Everton Luiz (©MN Press)
Everton Luiz (©MN Press)

Everton Luiz, besplatni pomfrit i belgijski Klasiko

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 14:58

Anderleht dočekuje Standard, a Beveren je domaćin Union Sen Žiloazu u poslednjim susretima osmine finala Kupa Belgije

Svaki veliki klub je imao takve dane. Samo se u Belgiji namestilo da dva velikana proživljavaju teške trenutke u isto vreme. S tim da Standard nikako da izađe iz krize. Dok se Anderleht polako uspravlja. Ovog četvrtka na programu je belgijski Klasiko u Kupu. Domaći Anderleht će susret dočekati sa pomešanim osećanjima jer briselski tim u četiri protekla dvoboja nije pobedio Crvene.

Kraljevski klub iz Brisela trenutno je na sigurnom drugom mestu na tabeli prvenstva belgije i možda još bitnije - poslednji izveštaji nagoveštavaju skori izlazak iz finansijske dubioze. Sa druge strane, Standard je tek deveti u Župiler Pro ligi i posebno loš kada igra na strani, a baš sada ga čeka vruće gostovanje. U osmini finala državnog Kupa gostovanje kod Anderlehta.

Izabrane vesti

Standard u Briselu nije slavio još od maja 2018. godine, a valja reći i da smo u narednih šest utakmica samo jednom videli više od četiri gola. S tim da treba znati da Standard ove sezone na gostovanjima prima više nego duplo više pogodaka nego kada igra kod kuće. U proseku dva po meču.

20.30: (1,53) Anderleht (4,10) Standard (6,50)

U međuvremenu, Anderleht kao domaćin u prvenstvu skoro bezgrešan - sedam utakmica, šest pobeda, remi sa Klub Brižom i gol-razlika 16:0. Pet od tih šest trijumfa došla su uprkos primljenom golu, što se kosi sa onom teorijom o malom broju golova u mečevima ovih klubova u Briselu. Uostalom, u Liježu je u oktobru bilo 3:2, iako je Anderleht vodio sa 2:0 posle samo 24 minuta igre. U nastavku je za devet minuta tri puta kapitulirao.

20.00: (7,75) Beveren (4,80) Union Sen Žiloaz (1,40)

U preostalom susretu osmine finala Kupa drugoligaš Beveren dočekuje Union Sen Žiloaz, lidera Župiler Pro lige. Teško da je to više tajna - Union želi titulu ove sezone. Ali, učiniće sve da osvoji bilo koji trofej. Prošle sezone žuto-plavi su zaustavljeni u polufinalu od Mehelena.

"Kup nije najlakši put do trofeja, pa samim tim i do Evrope, ali je najbrži. Tako da sam jasno rekao igračima da je njihova misija da imaju pet velikih mečeva da postignu cilj, počevši od četvrtka uveče u Beverenu. Sve u svoje vreme. Izazov je veliki, nije lako jer svi hoće da nas pobede, a Beveren igra kod kuće i imaće vetar u leđa", rekao je trener Uniona Aleksandar Blesin, dok domaći tim, u saradnji sa jednom ugostiteljskom radnjom, priređuje lepo iznenađenje za prvih 500 navijača na stadionu, koji će dobiti besplatno pakovanje pomfrita.

Beveren, za koji standardno igra Everton Luiz (35), nekadašnji vezista Partizana, u seriji je od šest mečeva bez poraza u drugoj ligi. Stacioniran je na devetoj poziciji sa 20 bodova, ali samo jedan poen daleko od zone plej-ofa. Ove sezone je u Kupu već eliminisao jednog prvoligaša, savladavši Vesterlo sa 3:1. I

KUP BELGIJE - OSMINA FINALA

Četvrtak

20.00: (7,75) Beveren (4,80) Union Sen Žiloaz (1,40)

20.30: (1,53) Anderleht (4,10) Standard (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BelgijeEverton LuizBeverenAnderlehtStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara