Abdulaj Dukure (twitter©Everton)
Abdulaj Dukure (twitter©Everton)

Everton s Dukureom zaokružio triling od 72.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 20:33

Legija stranaca na Gudisonu kompletirana, Francuz potpisao ugovor na tri godine sa opcijom produžetka na još jednu

Alan, Hames Rodrigez i od danas zvanično Abdulaj Dukure. Legija stranaca Karla Anćelotija upotpunjena je i spremna za početak Premijer lige. Doskorašnji vezista Votforda prešao je na Gudison u transferu vrednom 22.000.000 evra. Stavio je autogram na ugovor koji važi do 2023. godine, a koji može biti produžen za još 12 meseci.

Izabrane vesti

Dugo sam čekao da dođem ovde. Postojalo je interesovanje i drugih klubova, ali ja sam želeo samo Everton. Ovo je tim sa bogatom istorijom i veliki korak napred u mojoj karijeri“, rekao je za klupski sajt 27-godišnjak koji je prošao sve mlađe selekcije Francuske.

Posle četiri sezone provedene na Vikaridž Roudu, Dukureov CV svedoči o 129 premijerligaških nastupa na kojima je 17 puta postizao i u 12 navrata nameštao golove. Sada je na Karletu da pripremi i uigra tandem defanzivnih vezista od kojeg svi u klubu i van njega mnogo očekuju.

Klubu će dobro doći moja energija. Ja sam vrlo snažan fudbaler, mogu mnogo da trčim, gotovo bez prestanka. Očekujte i golove, pokušaću da pomognem timu i na taj način. Ovo je vrlo ambiciozan projekat, to je u velikoj meri uticalo na moju odluku, kao i činjenica da me je Karlo Anćeloti lično želeo.“

Italijanski stručnjak je u aktuelnom prelaznom roku imao tri velike želje, a njihovo ostvarivanje koštalo je Karamele 72.000.000 evra. Alana i Hamesa poznaje u dušu, tako da će mu posao oko sklapanja finalnog mozaika biti znatno lakši. Na Anćelotiju je da ne razočara, jer se sada navijači i uprava neće zadovoljiti ničim manjima od pozicija koje vode u Evropu, ili recimo trofeja u FA ili Karabao Kupu.




tagovi

Abdulaj DukureLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara