Momenat kada je Kalvert Luin zatresao mrežu (©Reuters)
Momenat kada je Kalvert Luin zatresao mrežu (©Reuters)

Everton se vraća u realnost, a šta bi bilo bez Kalvert Luina... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 15:15

Peti meč Hamesa Rodrigeza bez gola ili asistencije, Karamele se vraćaju gde im je mesto - u sredinu tabele

"Bilo je lepo, dok je trajalo..."

Možda se u glavama fudbalera Evertona ne vrti stih poznate pesme grupe Hari Mata Hari, ali upravo ovaj delić teksta dobro opisuje kako se trenutno osećaju svi na Gudison Parku posle remija Evertona na gostovanju Barnliju - 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Bilo je lepo na vrhu tabele i s perfektnim skorom jedno kratko vreme, ali kada se Hames Rodrigez povredio sve je palo u vodu i Everton se polako vraća tamo gde realno i pripada - na sredinu tabele. Kolumbijac je upisao petu utakmicu bez asistencije ili gola, što sve ozbiljnije utiče na Evertonov plasman, jer je upravo njegova magija pravila razliku na početku sezone. Situacija bi verovatno bila još i lošija po tim Karla Anćelotija da nema Dominika Kalvert Luina. Šta bi Karamele radile da im nema raspucanog bisera to verovatno niko u klubu ne zna, ali srećom bar je on zadržao nivo tima sa vrha tabele. Kada Kalvert Luin pogađa najčešće se događaju dobre stvari za Everton, a danas je to bilo dovoljno za remi protiv borbenog sastava Šona Dajša koji nema nameru da se unapred preda i odustane od borbe za opstanak kao i svih prethodnih godina, iako je ove jeseni verovatno situacija nikad lošija...

Everton je slavio samo jednom u poslednjih sedam utakmica i uzeo ukupno četiri boda, što nije dostojno tima koji želi da se bori za Ligu šampiona, a pogotovo ne za nekog ko je sanjao šampionske snove posle pet kola. Pravu buru u gostujućim redovima napravio je Robi Brejdi posle gola posle nepuna tri minuta igre. Odlično se snašao Brejdi na centaršut Ešlija Vestvuda i matirao tada nemoćnog Džordana Pikforda. Ističemo tada, jer je do kraja utakmice reprezentativni čuvar mreže pružio rolu s gornjih granica mogućnosti. Spasao je Everton poraza i odbranio dva zicera Krisu Vudu na kraju oba poluvremena za koja verovatno i najveći deo golmana čak u Premijer ligi ne bi ostao imun.

Dok je Pikford čuvao Everton od propasti, Kalvert Luin se iz petnih žila trudio da sačuva obraz ekipi. Najbolji strelac Premijer lige još jednom je pokazao koliko mu malo prostora treba da reši situaciju i ugrozi protivničku odbranu, te da izrasta u pravog, rasnog golgetera za najviše domete. Iskoristio je dobar centaršut Rišarlisona i trenutak nepažnje protivničke odbrane da umakne i jednim potezom reši situaciju u svoju korist.

Bilo je zanimljivo i u nastavku susreta, ali se rezultat više nije menjao. Hames Rodrigez je imao jednu solidnu poriliku na startu drugog dela, Vud taj zicer posle kornera, mada je i Čenk Tosun koji je ušao bukvalno u poslednjim trenucima umesto Alana imao svoj momenat da se proslavi, ali su Nik Poup i Džordan Pikford ostali do kraja nesavladani.

Barnli je stigao do zlata vrednog boda koji najavljuje neke bolje dane i beg sa dna, dok Everton polako izlazi iz gornjeg doma i ide dole...

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

16.00: (1,18) Mančester Siti (7,75) Fulam (13,0)

18.30: (3,40) Vest Hem (3,40) Mančester Junajted (2,15)

21.00: (1,55) Čelsi (4,20) Lids (6,00)

Nedelja

13.00: (2,80) VBA (3,05) Kristal Palas (2,70)

15.15: (3,60) Šefild Junajted (3,35) Lester (2,10)

17.30: (2,15) Totenhem (3,35) Arsenal (3,50)

20.15: (1,65) Liverpul (3,80) Vulverhempton (5,80)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dominik Kalvert LuinRobi Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara