Foto: Reuters
Foto: Reuters

Everton tražio obrazloženje odluke da se odloži utakmica protiv Sitija

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 22:45

Oglasio se tim sa Gudisona

Činjenica da su Everton i Mančester Siti u usponu forme nagoveštavala je fudbalski spektakl u okviru 16. kola premijer lige, međutim gostovanje Građana na Gudisonu prolongorano je nakon što je u redovima mančesterskog kluba ustanovljen veći broj zaraženih korona virusom.

Odluka o odlaganju doneta je na inicijativu Mančester Sitija, a uz odobrenje Premijer lige, međutim nešto kasnije oglasio se i Everton zvaničnim saopštenjem iz kojeg je moguće zaključiti da Karamele nisu zadovoljne činjenicom da je susret otkazan.

Izabrane vesti

"Žalimo zbog odlaganja večerašnje utakmice protiv Mančester Sitija, ne samo zbog 2.000 navijača koji bi prisustvovali već i zbog pristalica širom sveta. Naši igrači su bili spremni za utakmicu, kao i ostali članovi prvog tima i svi na Gudisonu. Iako će Everton uvek imati najviši nivo javne bebednosti, zahtevamo da se obelodane sve informacije koje je Mančester Siti dostavio Premijer ligi kako bi bilo jasno zašto je doneta odluka da se susret odloži", navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, inicijalna odluka Premijer lige bila je da utakmice ne budu odlagane zbog igrača pozitivnih na virus, ipak prvo odstupanje je predstavljala utakmcia između Aston Vile i Njukasla koja je uz saglasnost birmingemskog kluba odložena zbog značajnog broja zaraženih u redovima Svraka. Utakmca je potom prolongirana i odigrana dve nedelje kasnije.

Razlika u odnosu na taj susret je što je Everton večeras doveden pred svršen čin i odluka o odlaganju je ozvaničena bez ikakve konsultacije sa domaćinom, međutim izvesno je da će epilog biti sličan kao i prilikom prethodnog odloženog susreta, a samo ostaje pitanje novog termina susreta.

Karamele su susret na Gudisonu čekale u sjajnoj formi, uz četiri uzastopna trijumfa u šampionatu i sa nadom da bi posle Čelsija, Lestera, Arsenala i Šefilda mogle da ceo plen osvoje i protiv vicešampiona Engleske. Ipak vrlo dobrim rezultatima u prethodnom periodu mogu da se pohvale i izabranici Pepa Gvardiole koji u poslednjih deset susreta ne znaju za poraz.


tagovi

odložena utakmicasaopštenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara