Gvardiola ne zna gde udara (©Reuters)
Gvardiola ne zna gde udara (©Reuters)

Evo je i opcija D, Gvardiola kao sumanut juri štopera

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 18:51

Ista ponuda kao za Žila Kundea...

Vremena je sve manje, do kraja prelaznog roka ostalo je još desetak dana, a Mančester Siti nikako da reši pitanje još jedbog štopera. Pep Gvardiola rešen je da kupi partnera Ejmeriku Laportu - Nejtan Ake očito nije projektovan za to mesto - i u tom cilju šalje ponude na sve strane. Pisali smo juče detaljno o toj temi i opcijama Građana, a u međuvremenu pojavila se nova.

Kako večeras javlja italijanski transfer-guru Fabricio Romano Siti je poslao zvaničnu ponudu na adresu Benfike za Rubena Dijasa (23). Radi se o momku koje se već nekoliko godina dovodi u vezu sa najveim evropskim klubovima, međutim lisabonski Orlovi uspeli su 2019. da ga ubede da produži saradnju, posle čega mu je i cena značajno skočila. Svesni su toga u Mančester Sitiju i zato su odmah krenuli s jakom ponudom - 55.000.000 evra plus Nikolas Otamendi.

Izabrane vesti

To bukvalno ista ponuda koja je pre nekoliko dana otišla na Sančez Pishuan za Žila KUndea. Sevilja je odlučila da je odbije, a sada čekamo odgovor najtrofejnijeg portugalskog kluba.

Zanimljivo da bi posao mogao da pokvari veliki rival Benfike - Porto. Ječe se pojavila informacija kako je Otamendi u poodmaklim pregovorima sa Zmajevima, pa ako bi on odbio selidbu na Luž (sve pod preduslovom da se Benfiki uopšte dopadne ova ponuda) Siti bi se našao u problemu.

Podsetimo, Ruben Dijas je D opcija Pepa Gvardiole. Prva je bio Kalidu Kulibali, zatim su se Englezi ustremili ka Hozeu Himenezu iz Atletika, da bi pređašnji pokušaj bio taj sa Žilom Kundeom.

Biće veoma zanimljivo ako Siti ponovo bude odbijen. U tom slučaju Gvardiola ulazi u cajtnot i moraće dramatično da pojačava ponude. A onda - ko zna. Možda dobijemo i novog najskupljeg štopera na svetu. Niko se ne bi iznenadio...


tagovi

Ruben DijasLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara