Marselo (©AFP)
Marselo (©AFP)

Evrogolovi i divljački startovi: Arijas izgubio razum, Marselo poslao Sančesa u bolnicu, pa zaplakao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.08.23. | 04:14

Argentinos Juniorsi ispucali sve izmene pre no što je golman isključen, Ksavijer golčinom spasao Fluminense, a Demikelis pronašao zlatnog džokera za Internasional

Nokaut faza Kopa Libertadores – bitka na život i smrt! Kada se sastanu Brazilci i Argentinci, na terenu sve puca od netrpeljivosti i elektriciteta. Duel Argentinos Juniorsa i Fluminensea neće ostati upamćen po evrogolovima, već po pogibeljnim startovima. Obe ekipe završile su meč sa desetoricom na terenu, a Lučana Sančesa čeka višemesečna pauza, možda će trajati i punih godinu dana – 1:1 (1:0).

Počelo je spektakularno, završilo se sa suzama i javnim izvinjenjima. Stadion „Dijego Armando Maradona“ bio je poput košnice, imao je argentinski sastav frenetičnu podršku sa tribina u prvom meču eliminacione faze, ali zvuk je odjedanput nestao kada je Marselo nesmotreno startovao. Samo što je drugo poluvreme krenulo, stao je na potkolenicu Lučanu Sančesu i došlo je do dislokacije kolena. Prolomio se krik, a brazilski bek uhvatio za glavu.

Izabrane vesti

Odmah je Marselo znao šta je uradio, koliko povreda može da bude ozbiljna i kakve će biti posledice. Zaradio je direktan crveni karton, Fluminense ostao sa desetoricom, ali ubrzo je odnos snaga bio izjednačen. Jer, kroz manje od 20 minuta je golman Aleksis Martin Arijas divljački startovao. Zaleteo se u Dioga Barbosu, uleteo mu u telo na ivici kaznenog prostora i poslao van terena. Strateg Fluminensea sačuvao je izmenu, ne i Gabrijel Milito.

Sve izmene je izvršio trener Argentinos Juniorsa pre tog trenutka i među stative morao je da stane Leonardo Eredija. I bio je na dobrom putu da sačuva mrežu i tako prelepe polumakazice paragvajskog fudbalera Gabrijela Avalosa budu pobedonosni pogodak. Ali, da se Fluminense vrati u Brazil neporažen i u boljoj poziciji dočeka meč na „Marakani“ postarao se Samjuel Ksavijer.

Gabrijel Avalos je uhvatio polumakazice u padu, a Samjuel Ksavijer volej van kaznenog prostora. Katapultirao je loptu pod prečku! Prelepi golovi pali su u senku oštrih startova i teške povrede Lučana Sančesa, kome se Marselo izvinio i putem društvenih mreža, a Argentinac se zahvalio levom beku i brazilskom klubu na brizi, uz reči da su rivali, a ne neprijatelji.

Leonardo Fernandes je u nadoknadi mogao da bude apsolutni junak Fluzaa, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Vatrenu uvertiru napravili su Argentinos Juniorsi i Fluminense za veliki derbi između River Plejta i Internasionala. Urugvajcu se nije dalo da reši meč na stadionu „Dijego Armando Maradona“, ali jeste Pablu Solariju na „Monumentalu“ – 2:1 (0:1).

Crno veče da crnje ne može za Brazilce. Bez jednog trijumfa ostali su zbog ofsajda, Atletiko Paranaense nije bio ni blizu protiv Bolivara (3:1), a Internasional je prokockao prednost, koju mu je doneo ekvardorski napadač Ener Valensija. Bio je to njegov prvenac od dolaska iz Fenerbahčea. Najbolji je bio u vazduhu, snašao se kod ubacivanja Alana Patrika, trznuo glavom i poslao loptu iza leđa Franka Armanija.

Martin Demikelis je čekao do isteka jednog časa igre, ništa nije menjao i onda je izvadio keca iz rukava. Pokazao je Pablu Solariju da ustane sa klupe, zamenio je veterana Enca Pereza i – režirao preokret. Potrebno mi je bilo manje od 15 minuta da razgali „Monumental“ i sve promeni. Prvo je Nikolas de la Kruz loptom presekao odbranu Internasionala na pola, Demikelisov džoker je pogodio suprotan ugao, da bi zatim asistenciju Lukasa Beltrana, za koga su zainteresovani Fjorentina, Atletiko i Benfika, pretočio u pogodak. Ponovo je izašao jedan na jedan sa golmanom brazilskog kluba i bio precizan.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak

Argentinos Juniors - Fluminense 1:1 (1:0)

/Avalos 14 - Ksavijer 87/

Sreda

Bolivar - Atletiko Paranaense 3:1 (2:1)

/Fernandes 13, 76, Beharano 27 - Erik 9/

River Plejt - Internasional 2:1 (0:1)

/Solari 65, 79 - Valensija 45+1/

Četvrtak

02.00: (3,00) Pereira (3,30) Independijente del Valje (2,40)

02.00: (2,95) Nasional (3,05) Boka Juniors (2,60)

02.30: (2,50) Atletiko Mineiro (3,20) Palmeiras (2,95)

Petak

02.00: (2,40) Atletiko Nasional (3,15) Rasing (3,15)

02.00: (1,25) Flamengo (6,50) Olimpija (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresFluminenseArgentinos JuniorsMarseloLukas BeltranGabrijel MilitoMartin DemikelisRiver PlejtInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara