Evropska Voša! Radnički demoliran na Karađorđu, Čuki mali gradski derbi sa posrnulim Voždovcem

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.20. | 19:59

Lale ubedjive (3:0), Brađani sigurni (2:1)

Vojvodina ja sve bilže povratku na evroscenu. Ekipa Nenada Lalatovića ubedljivo je slavila u derbiju sa Radničkim iz Niša, pa sada ima čak 12 bodova više od šestoplasiranih Meraklija, koje su u prolećni deo sezone ušle sa ambicijama da se upuste u borbu za izlazak u Evropu - 3:0 (1:0).

Lale su tokom čitave utakmice bile kvalitetniji protivnik, što su uspele da krunišu golovima Momčila Mrkaića (dvostruki strelac) i Miljana Vukadinovića. Novosađani zadržali i tri boda zaostatka za drugoplasiranim Partizanom, pa bi u slučaju poraza crno-belih u predstojećem 162. večitom derbiju mogli da se izjednače sa crno-belima.

Izabrane vesti

Vojvodina je idealno otvorila utakmicu i već u prvom minutu stekla prednost, što joj je značajno olakšalo posao u nastavku. Mrkaiću je u prvom pravoj akciji na utakmici asistirao iskusni Nikola Drinčić. Nišlije su ozbiljnije pripretile tek u finišu prvog poluvremena, kada se u dva navrata oprobao Stefan Mihajlović, ali su njegovi pokušaji bili neprecizni. Sa druge strane, to je mogao da kazni Aranđel Stojković, koji nije iskoristio svoju šansu u 42. minutu utakmice.

Utakmica se u drugom poluvremenu lomila sve do ključnog 70. minuta, kada je presudio Vukadinović. Prethodno su domaći pretili preko Đoinčevića, Mrkaića i Mladenovića, dok je sa druge strane Rockov zaustavio udarac Subotića u 59. minutu. Posle gola Vukadinovića gosti su potpuno pali, što je domaćin iskoristio i preko Mrkaića još jednom zatresao protivničku mrežu.

Čukarički je u malom gradskom derbiju savladao Voždovac i takođe napravio značajan korak ka novom izlasku na evroscenu - 2:1 (2:0). Brđanima je bila dovoljna apsolutna dominacija u prvom poluvremenu, koja je krunisana golovima Docića i Tedića u 22. i 43. minutu.

Zmajevi su znatno bolje zaigrali u nastavku meča, ali su rezultat smanjili tek u 83. minutu preko Gjorgijevskog, pa su bodovi ostali na Banovom brdu.

Brđanima je ova pobeda bila od izuzetne važnosti, pošto su iza sebe imali četiri uzastopna poraza. Sa druge strane, Voždovac je možda i najveće razočaranje prolećnog dela sezone, pošto je ekipi Radomira Kokovića ovo bio i treći prolećni poraz.

LINGLONG SUPERLIGA - 23. KOLO

Sreda
Spartak ŽK – Mladost Lučani  3:1 (1:0)
/Srećković 17, Denković 76p, Šormaz 89 – Bojović 88/

Inđija – Crvena zvezda  1:1 (1:0)
/Ben 75 - Krasić 35/

Rad – Javor Matis 1:1 (0:0)
/Kaluđerović 86 – Piščević 90/

Napredak – Radnik 0:1 (0:0)
/Stamenković 85/

Mačva – TSC 0:1 (0:1)
/Tumbasević 28/

Partizan – Proleter 3:1 (2:0)
/Marković 7, Matić 23, Miletić 88 – Balabanović 90+1/

Vojvodina – Radnički Niš 3:0 (1:0)
/Mrkaić 1, 90+1, Vukadinović 69/

Čukarički – Voždovac 2:1 (2:0)
/Docić 22 penal, Tedić 43 – Gjorgjievski 83/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara