(©Starsport)
(©Starsport)

Evropske ambicije ne dozvoljavaju padove u igri i traže bolju realizaciju

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.02.23. | 16:21

U Lučanima zatajio napadački arsenal Lala

Najavljivali su iz tabora Lala pred start prolećnog dela veću agresivnost, efikasnost i mnogo bolja izdanja nego jesenas. Izabranici Milana Rastavca su to i nagovestili na premijeri veoma dobrom partijom protiv Crvene zvezde u Beogradu (1:1), a potom i ubedljivim trijumfom nad Kolubarom u Novom Sadu (3:0), čime su pokazali da opravdano napadaju treće mesto, koje garantuje grupnu fazu u Evropi. Međutim, u jučerašnjem remiju sa ekipom Mladosti u Lučanima (1:1) isplivali su određeni nedostaci u igri, za koje su svi na "Karađorđu" verovali da su ih uspešno prebrodili, te da više nisu skloni kiksevima kao u prvom delu sezone.

I u prošlom kolu, bez obzira na ubedljiv trijumf protiv Kolubare, Lale su imale problema sa nedovoljnom agresivnošću i bezidejnom igrom tokom prvih 45 minuta, ali su onda u samo pola sata nastavka pregazili rivala, postigavši tri gola. Tada su Novosađani demonstrirali model igre kojem teže, pokazali su brz, agresivan i efikasan fudbal, onakav kakav sve vreme priželjkuje stručni štab na čelu sa Milanom Rastavcem, ali i kakvog su gladni i navijači novosadske Stare dame.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu smo tek došli do naše igre, do toga da budemo agresivni i brzi onoliko koliko želimo. To nam je dobar model za ubuduće. Raduje me deo i u prvom i u drugom poluvremenu da smo bili fokusirani i da nismo upadali u neke kritične situacije, što mi daje jasne signale da sazrevamo kao ekipa”, rekao je trener Lala Rastavac posle te pobede pre sedam dana.

Ali, ovog puta Vojvodina nije uspela da zaigra po tom željenom modelu, niti je pokazala zrelost. Činilo se da će se taj pristup iz prošlog kola preneti već na prvo poluvreme u Lučanima, da će Voša načeti rivala nešto ranije (imali su problema sa efikasnošću u prvom delu igre), a onda u nastavku samo dovršiti posao. Istina, stigla je Vojvodina do vođstva u 34. minutu, ali uz napomenu da su taj pogodak režirali štoperi (Vitas najpre sjajno asistirao, Traore potom još lepše pogodio). Ofanzivni arsenal ekipe Milana Rastavca jednostavno nije nalazio način da dođe do pogotka, a o neubedljivoj predstavi Novosađana govori i podatak da je za celih 90 minuta igre Stara dama uputila samo jedan udarac u okvir protivničkog gola, a to je upravo bio šut Traorea za vođstvo. Veliki problem Lala bila je i završnica, jer istrčali su nekoliko veoma dobrih kontranapada, ali onda izgledne šanse nisu realizovali Baraj, Čumić i Simić. Doduše, poremetio ih je i VAR: kad su konačno završili kontranapad onako kako treba i ponovo zatresli mrežu Lučanaca – Čumić poslao pravovremenu loptu u prostor za Simića, koji je rutinski pogodio – ustanovljeno da je pogotku ipak prethodio milimetarski ofsajd. Kao da je taj momenat označio i pad u igri Novosađana, koji su posustali, pa su domaćini to kaznili i uspeli da na kraju uzmu deo plena.

Ipak, to ne može da bude opravdanje, kao ni to što teren, već tradicionalno u Lučanima, nije bio u dobrom stanju. Voša je doživljavale slične padove u igri i u prvom delu sezone, iz kojih su sledili brojni kiksevi. Dovoljno se setiti remija sa Kolubarom (2:2) ili Radnikom u gostima (1:1), pa i tog prvog meča sa lučanskom Mladosti u Novom Sadu (1:1), ali u ovom delu sezone jednostavno nema previše prostora za rasipanje bodova, a pogotovo ne protiv ekipa iz samog dna tabele Mozzart Bet Superlige. Ceo tim je morao mnogo bolje, a posebno napadački deo ekipe, koji je u prethodnom periodu pokazao da zna da bude izuzetno opasan. Susret u Lučanima je signal da se neke kockice još uvek nisu namestile, ali može da posluži kao ozbiljno upozorenje Staroj dami za ono što je očekuje u nastavku prvenstvene trke.

Svestan je i šef stručnog štaba Milan Rastavac pada u igri, te da su njegovi izabranici morali mnogo bolje u ovom duelu.

Utisak je da smo danas izgubili dva boda. Imali smo situaciju na terenu kakva nam je bila potrebna, ali nismo uspeli da je održimo onako kako treba. Imali smo jedan pad u igri koji je bio prevelik da bismo izdržali sve napore. Moramo igrati dalje, ima još mnogo utakmica, moramo biti čvršći i jači na lopti da bismo te padove u igri smanjili”, rekao je Rastavac posle jučerašnjeg susreta.

Mnogo je još kola do kraja, samo što najveće evropske ambicije kakve imaju Novosađani zahtevaju mnogo uverljivija izdanja, veću efikasnost i ne trpe padove u igri. Juče je Vojvodina propustila šansu da produži pobednički niz, a koji je mogla poprilično lako da kruniše i het-trikom pobeda, budući da već narednog petka dočekuje „fenjeraša“ Radnik. Ovako će Lale na tom susretu morati ponovo da uhvate zalet i pokrenu novi niz trijumfa.



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara