Milan Pavkov u društvu saigrača (©Starsport)
Milan Pavkov u društvu saigrača (©Starsport)

Evropski fudbal u Topoli: Banjac zapretio, Pavkov ugasio požar na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.12.21. | 17:58

Crvena zvezda se ozbiljno namučila protiv TSC-a, ali došla do pobede koja nije smela da izostane kako bi ostala u šampionskoj trci - 3:2

Dolazak zime znači i katastrofalnu sliku srpskog fudbala kada je reč o uslovima za igrače i gledaoce. Padom prvog snega tereni se širom zemlje pretvaraju u oranice, za ulazak na tribine potrebne su akrobatske sposobnosti ako želite da ostanete neukaljani blatom. Smrzavanje se podrazumeva...

Ali, ovog četvrtka u Bačkoj Topoli nije bilo tako. Na nedavno otvorenoj TSC areni duel Topolskog sportskog kluba i Crvene zvezde podsećao je na meč iz neke zapadnoevropske države. Ne samo zbog odličnog stanja terena i popunjenih, krovom natkrivenih, tribina, već i zbog kvaliteta koji su prikazali izabranici Žarka Lazetića i Dejana Stankovića. Donelo nam je to pet golova i pobedu gostiju 3:2, uprkos tome što je domaćin dvaput vodio.

Izabrane vesti

Osvojili su crveno-beli tri boda koji su im bili imperativ kako bi ostali u šampionskoj trci sa vodećim Partizanom, koji uz utakmicu manje ima dva boda više.

Pričao je Dejan Stanković da njegovi igrači posle remija sa Radnikom (1:1) treba da podignu gard, tražio je zvezdašku reakciju na gostovanju u Bačkoj Topoli, međutim, umesto toga, crveno-beli u uvodnih 20 minuta duela sa TSC-om dobili su dva nova žestoka udarca.

Prvo je Mihajlo Banjac zadao direkt na grešku Zorana Popovića u 7. minutu, a zatim Slobodan Stanojlović kroše u 18. U oba navrata uspeli su crveno-beli da se iskobeljaju iz konopaca i na nogama dočekaju pauzu između poluvremena.

Mirko Ivanić na asistenciju Milana Rodića, posle akcije u kojoj su učestvovali još Aleksandar Katai i Milan Pavkov, izjednačio je na 1:1 u 15, a Pavkov posle glavom spuštene lopte Alekse Vukanovića na centaršut Milana Rodića u 32. minutu na 2:2. Ti trzaji bili su nagoveštaj preokreta. Nisu želeli crveno-beli da posle četiri uzastopne titule predaju pehar već na polusezoni.

Mnogo muke zadavali su izabranici Žarka Lazetića favorizovanim gostima iz Beograda u prvom delu meča, pre svih raspoloženi Banjac.

Pored gola koji je dao, 22-godišnji vezista ponikao u Inđiji upisao je i asistenciju. Imao je sreću u 18. minutu da mu se lopta od Dragovićevih grudi vrati u noge, posle čega je iz situacije iz koje su mnogi očekivali šut, pa i Strahinja Eraković, dodao Slobodanu Stanojloviću. Mladi napadač, đak Partizanove škole, bio je jači u duelu od Pankova i, iz nimalo lake pozicije, uspeo da smesti loptu u mrežu.

Pošto su uspeli da odgovore i na taj gol, Zvezdini fudbaleri povratili su samopouzdanje i iskoristili odmor da se presaberu i konsoliduju, te su se na teren vratili kao drugi tim. Nije Stanković mogao da računa na najjaču postavu. Izostali su kapiten Milan Borjan, desni bekovi Milan Gajić i Marko Gobeljić i jedan od najvažnijih šrafova u vidu defanzivnog veziste Sekua Sanoga, dok se sredinom prvog poluvremena povredio Njegoš Petrović. Ipak, bez obzira na izostanke, Zvezdini fudbaleri u drugom poluvremenu zaigrali su kao što se od njih očekivalo i pronašli način da savladaju odličnog rivala.

Promenjen pristup doneo je rezultat već u 56. minutu, kada je Pavkov postigao svoj drugi gol. Nije mu bilo teško da smesti loptu u mrežu posle odbranjenog šuta Ivaniću na centaršut Vukanovića.

Poput te situacije, još nekoliko puta do kraja meča na mukama je bio Nenad Filipović. Uspeo je golman TSC-a da odbije nove pretnje, koje su stizale uglavnom od Ivanića i Pavkova, u finišu meča i od Rišaira Živkovića, ali je srećom po Zvezdinog napadača bio ofsajd u situaciji u kojoj se propisno obrukao pogodivši stativu pred nebranjenim golom. Treći gol crveno-belih ispostavio se kao presudan. Kako je vreme odmicalo, domaćini su sve više gubili energiju, a gosti uspevali da ih oteraju daleko od svog gola i sačuvaju mukom stečenu prednost.

Sada sledi odmor do februara, kada će Crvena zvezda pored trke za titulu sa Partizanom igrati i osminu finala Lige Evrope, dok će TSC pokušati da se izbori za mesto u plej-ofu. Kako ekipa igra od dolaska Žarka Lazetića na klupu, šanse za to su značajno porasle.

SUPERLIGA SRBIJE - 21. KOLO

TSC – CRVENA ZVEZDA 2:3 (2:2)

/Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 15, Pavkov 32, 56/

Bačka Topola

Stadion: TSC arena

Sudija: Milan Stefanović

Žuti kartoni: Leandro, Tomanović (TSC), Pankov, Eraković (Zvezda)

TSC (4-2-3-1): Filipović – Varga (83. Bočkai), Stojković, Leandro, Petrović (69. Milićević) – Tomanović, Đakovac – Stanojev (83. Stoiljković), Banjac (83. Ratkov), Vukić – Stanojlović (48. Krsmanović).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Eraković, Pankov, Dragović, Rodić – Petrović (28. Srnić), Kanga – Vukanović (70. Živković), Ivanić (90+2. Ben), Katai – Pavkov.


tagovi

Milan PavkovFK Crvena zvezdaDejan StankovićZoran PopovićTSC Bačka Topola

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara