Garaj u dresu Valensije (© Reuters)
Garaj u dresu Valensije (© Reuters)

Ezekijel Garaj sad je stvarno kraj

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 15:38

Oproštaj od fudbala

Jedna izuzetno uspešna karijera je završena. Nevoljno. Hteo je Ezekijel Garaj još da „tera loptu“, ali kolena su ga izdala, u 35. godini života objavio je kako više nije u stanju da se bavi onim što najviše voli. Da igra fudbal.

Agentinac je svirao kraj, pošto je shvatio da bi svako dalje naprezanje tela za njega bilo mučenje i da kao takav ne može da pomogne nijednoj ekipi.

Izabrane vesti

Godinama trpim teške bolove. Sprečavaju me čak i da koračam“, obrazložio je Garaj u otvorenom pismu javnosti kojim je objavio kraj.

Koliko je bio pošten prema sebi i drugima, Ezekijel je pokazao još pred kraj takmičarske 2019/20, kad je tražio da ga Valensija, s kojom je imao važeći ugovor, „skine“ sa platnog spiska kako bi imala dovoljno novca da priušti drugog fudbalera na štoperskoj poziciji. Inače, otkako je stigao na Mestalju Garaj nije uspeo da bude igrač kao pre, mučili su ga bolovi u leđima, kolenima, zadnjoj loži, abdomenu... A kad telo saopšti mozgu da ne može onda ne vredi više siliti.

Ezekijel Garaj je svakako dosta toga postigao u karijeri. Za 16 godina profesionalnog bavljena fudbalom osvojio je deset trofeja, u Njuelsu, Real Madridu, Benfiki, Zenitu i Valensiji. Jedino se nije radovao dok je bio član Rasinga iz Santandera, na svim drugim destinacijama jeste.

Ukupno 466 utakmica na klupskom nivou. Još 32 za reprezentaciju Argentine s kojom je 2014. u Brazilu bio viceprvak sveta. Zlatni globus nije podigao, ali poštovanje ljubitelja fudbalera širom planete je zaslužio.


tagovi

Ezekijel Garaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara