Paratići (© Reuters)
Paratići (© Reuters)

Fabio Paratići novi direktor Totenhema, sledeći stiže trener Fonseka

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 21:00

Dani Levi je zadovoljan

Od posrnulog Juventusa, izranjavanog Kalčopolijem i selidbom u Seriju B, napravio je moćan tim sposoban da osvaja trofeje. Dominacija Serijom A trajala je devet godina i mada nije sve vreme bio na najodgovornijoj funkciji, već napredovao do statusa sportskog direktora, Fabio Paratići je uklesao ime u uspehe torinskog giganta. Sad, što mu u poslednjoj sezoni nije išlo teško da je samo njegova odgovornost, pa je nepune tri sedmice posle smene na Alijanc stadionu dobio novi posao.

I to kakav. U Premijer ligi, pošto ga je predsednik Danijel Levi promovisao u novog direktora Totenhema, sa širokim ovlašćenjima.

Izabrane vesti

Juventus je sa Paratićijem bio izuzetno uspešan i nadam se da će teo tog uspeha preneti u Totenhem“, rekao je Levi pošto je klub iz Londona zvanično potvrdio da Paratići od 1. jula stupa na dužnost.

A njegov prvi zadatak biće da pronađe novog trenera, posle rastanka sa Žozeom Murinjom i uloge Rajana Mejsona kao privremenog rešenja. I baš kao što je novi direktor Pevaca stigao iz Italije, istim putem bi mogao i stručnjak u liku Paula Fonseke. Čudnog li čuda: jedan Portugalac je završio na Olimpiku, a onaj koji je sa njega oteran seli se na novi Vajt Hart Lejn.

Mada to još nije sigurno, ali bi trebalo da bude.

Mora da se čuo 30 različitih imena da se pominje, neke su nam nudili, ali nikakve pregovore nismo vodili. Ne želim da komentarišem nijednog pojedinačnog. Tek kad sve bude završeno objavićemo da je zvanično“, dodao je Levi.

Sam Paratići jedva čeka da uredi Totenhem prema sopstvenim zamislima.

Oduševljen sam prilikom koju sam dobio. Totenhem je jedan od najboljih britanskih i evropskih klubova koji ima ambiciozan i dugoročan plan. Daću celog sebe i radujem se što ću sa saradnicima ispisati novo poglavlje u klupskoj istoriji“, rekao je Fabio Paratići.


tagovi

Fabio ParatićiDanijel LeviTotenhemPaulo Fonseka

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara