Sesk Fabregas (©Reuters)
Sesk Fabregas (©Reuters)

Fabregas ide iz Monaka, ali hoće još da igra: Ne mogu ovako da završim karijeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 21:57

Trofejni Španac u 36. godini traži novi klub

Očekivano, Seska Fabregas posle isteka ugovora u julu napušta Monako. Neočekivano, trofejni Španac želi da nastavi karijeru iako je pre nekoliko dana (4. maja) napunio 35 godina.

Svetski i dvaput evropski šampion sa Španijom, prvak Engleske sa Čelsijem (dvaput) i Španije sa Barselonom, te osvajač brojnih drugih, istina manje bitnih, klupskih trofeja smatra da sezona koja je na izmaku nije pravi način da se završi karijera kao što je njegova i zbog toga želi da pronađe novi klub.

Izabrane vesti

Fabregas je zbog brojnih povreda proveo tek 159 minuta na terenu, ali veruje da i dalje ima šta da pokaže. Štaviše, kaže da su ga neki njegovi bivši treneri već zvali da pitaju za planove.

"Definitivno je gotovo između Monaka i mene. Ugovor mi ističe krajem juna i u potrazi sam za novim izatovom. Neki treneri sa kojima sam pre radio zvali su me da pitaju šta ću dalje i ponudili mi da budem deo njihovog sturčnog štaba", otkrio je Fabregas u razgovoru za francuske medije.

Ipak, svojevremeno jedan od najboljih vezista planete ne želi još da izuje kopačke.

"Ova sezona bila je toliko loša da ne želim da završim na takav način. Ne nakon karijere kakvu sam imao... Zato želim da nastavim da igram. Potrebno je samo da nađem dobar projekat da se to i ostvari".

Iskusni fudbaler kaže da mu nije bilo lako da podnese dugo odsustvo s terena.

"Mnogo sam patio i psihički mi nije bilo lako, ali bitno je da ostaneš mentalno jak", ističe Fabregas.

Španac je u Monako stigao januara 2019. iz Čelsija kao slobodan igrač, ali uz određene naknadne bonuse londonskom klubu koji su potencijalno mogli da narastu do 9.000.000 evra. U prvoj polusezoni je bio standardan, međutim, ubrzo su počeli problemi s povredama. Ipak, nekadašnja zvezda Arsenala i Barselone uspeo je da sakupi 68 nastupa za Kneževe.


tagovi

Sesk FabregasMonakoLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara