Foto: www.feyenoord.nl
Foto: www.feyenoord.nl

Fajenord doveo četvrto pojačanje: Stigao Sitijev štoper učen u Ajaksovoj školi

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 19:05

Filip Sandler se vratio u domovinu da oživi karijeru

Fudbalska pijaca u Holandiji se zatvorila sinoć, kao i u većem delu Evrope. Ipak, Fajenord je uspeo da dovede još jedno pojačanje, ukupno četvrto ove zime. U klub iz Roterdama je stigao doskorašnji štoper Mančester Sitija Filip Sandler.

Fajenord za holandskog defanzivca neće platiti ništa, Pep Gvardiola nije računao na Sandlera, te ga je Siti pustio bez obeštećenja, ali se osigurao ubacivanjem povratne klauzule za slučaj da 24-godišnjak uspe da demonstrira ono što se od njega očekivalo, piše holandski Telegraf.

Izabrane vesti

Na Itihadu nikada nije uspeo. U Mančester je stigao pre tri i po godine iz Cvolea za 2.500.000 evra kao talentovani štoper, sa dugim stažom u omladinskoj školi Ajaksa u kojoj je i ponikao. Međutim, za Mančester Siti tek dva nastupa, po jedan u FA kupu i Liga kupu, oba u januaru 2019. godine.

Nikako mu na ruku nije išla paklena konkurencija koja se svakog leta samo gomilala, ali ni dve povrede kolena u 2019. godini, na koje se nadovezala još teža povreda zgloba godinu dana kasnije. Pokušao je da se vrati na pravi put, Siti ga je slao kod Vensana Kompanija u Anderleht, potom i u Trou, jednu od svojih filijala, ali nije vredelo – 13 nastupa zbirno, 11 u belgijskom, dva u francuskom klubu.

Zbog toga ni Fajenord nije hteo da ga vezuje dugoročnim ugovorom, potpisao je sa njim saradnju do kraja sezone, nakon čega će proceniti da li da iskoristi opciju produžetka na još dve godine.

Pre Sandlera, na De Kujp su u januaru stigli Jorit Hendriks (Spartak Moskva, pozajmica), Kol Bejset (Kolorado, pozajmica) i Patrik Valemark (Heken, 3.250.000).



tagovi

FajenordFilip SandlerZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara