Dijego Falčineli protiv Milana (©AFP)
Dijego Falčineli protiv Milana (©AFP)

Falčineli debituje u dresu Modene i pomaže talentovanom napadaču da dostigne zvezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 13:16

Bivši fudbaler Crvene zvezde će predvoditi novog drugoligaša u nedelju (20.30) u pretkvalifikacijama za Kup Italije protiv člana Serije C Katancara

Susretom Sudtirola i Feralpisala (1:3) u subotu otpočela je zvanično nova sezona u Kupu Italije. Na programu su ovog vikenda pretkvalifikacije, neka zvučna imena će učestvovati na preostala tri meča. Nekadašnji članovi Serije A, Modena, Padova, Bari i Palermo probaće da se kvalifikuju u 1. kolo nacionalnog takmičenja.

Ove godine su pravo učešća u takmičenju stekli po 20 članova Serije A i Serije B, kao i četiri tima iz trećeg ranga. Od trećeligaša je Feralpisalo prošao dalje, a tim putem će probati da krenu i Katancaro, Padova i Ređijana, takođe učesnici Serije C.

Izabrane vesti

Oni međutim imaju mnogo teži posao, igraće protiv drugoligaša sa zvučnim imenom. Katancaro gostuje od 20.30 časova Modeni, dok će pola sata kasnije da počnu susreti Bari – Padova i Palermo – Ređijana.

Sva tri ova atkraktivna imena, koja će biti večeras domaćini, prošle sezone su iz trećeg ranga ušli u Seriju B. Samo Palermo je to uradio kroz baraž, Bari i Modena su direktno, a zanimljivo je i to što je Modena kasnije osvojila Superkup Serije C (bila je najbolja od svih prvoplasiranih ekipa iz svojih divizija).

20.30: (1,95) Modena (3,50) Katancaro (4,40)

Posle tog uspeha častili su se Kanarinci jednim zvučnim, proverenim pojačanjem. Ovog leta je žutu opremu zadužio bivši fudbaler Crvene zvezde, Dijego Falčineli. Ovaj 31-godišnji napadač, koji je za Beograđane igrao na pozajmici u sezoni 2020/2021, došao je u Modenu bez obeštećenja pošto se razišao sa Bolonjom. Sa Modenom je potpisao ugovor na dve sezone, uz opciju o produžetku za još godinu dana.

Sa Dijegom se ne kockate, pogotovo ne u Seriji B, gde je on uvek dobro igrao. Pričam o njemu sa sigurnošću, ima kvalitete koji podižu ekipu na viši nivo. Nikad ne odustaje, uvek vuče saigrače napred, uvek je pozitivan. To je mnogo važno za grupu“, rekao je Alberto Bertoli, nekadašnji trener golmana Sasuola, u kojem je on i radio sa Falčinelijem.

Ukoliko Italijan bude igrao u istom stilu kao dok je igrao za Zvezdu, odnosno radio za ekipu, proigravao saigrače i otvarao im prostor dobrim kretnjama, u Seriji B bi mogao da eksplodira ove sezone 20-godišnji centarfor Nikolas Bonfanti.

Nekadašnji omladinac Intera iz Milana, koji je sa nerazurima igrao Ligu šampiona za mlade, prošle godine je došao u Modenu. Odigrao je zbirno tek 15 utakmica za prvi tim i postigao je 10 golova, ali napredak mu je usporila ozbiljna povreda bicepsa zbog koje nije igrao fudbal gotovo uopšte četiri meseca.

Bonfanti je talenat potvrdio igrajući i u mlađim kategorijama reprezentacije Italije. Nije propustio nijednu generaciju do mlade, a igrama u Seriji B se možda izbori i za poziv u nju. Znaju u Modeni veoma dobro kakvog talenta imaju u svojim redovima, zato su i angažovali Falčinelija, uz kojeg Bonfanti može mnogo da napreduje. Kako će njih dvojica da sarađuju imaćemo priliku da vidimo već večeras protiv Katancara.

Pobednik tog meča će u 1. kolu Kupa Italije igrati protiv Sasuola. Verona će tamo ugostiti pobednika duela Barija i Padove, dok će bolji iz susreta Palerma i Ređijane na Torino.

KUP ITALIJE – PRETKVALIFIKACIJE

Subota

Sudtirol – Feralpisalo 1:3 (0:1)

/Voltan 56 – Siligardi 34, 49, Kernigoj 52/

Nedelja

20.30: (1,95) Modena (3,50) Katancaro (4,40)

21.00: (1,85) Bari (3,50) Padova (5,00)

21.00: (1,88) Palermo (3,50) Ređijana (4,80)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeDijego FalćineliModenaNikolas Bonfanti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara