Bruno Fernandeš (©Reuters)
Bruno Fernandeš (©Reuters)

Fale golovi, fali i karakter: Junajtedu samo bod sa gostovanja kod najboljih devet u Premijer ligi

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 11:39

Realizacija jeste problem, ali nije samo to

Opravdanje će svako naći, problem je naći rešenje. A da bi se došlo do rešenja treba identifikovati uzrok. Eriku Ten Hagu međutim neće biti lako da to učini, jer uprkos nekim dobrim izdanjima – poput eliminacije Barselone i pobede nad Mančester Sitijem na januarskom meču na Old Trafordu – na drugima je Mančester junajted potpuno podbacio. Prvenstveno u napadu. I posebno na gostovanjima na kojima se dokazuje klasa.

Na gostovanjima kod najboljih. A, tu se Junajted – nije ni pojavio.

Izabrane vesti

Prosto neverovatno zvuči podatak da je Ten Hagov tim na gostovanjima kod devet najboljeplasiranih ekipa u Premijer ligi – među koje i sâm spada – osvojio: svega jedan bod!

Najbolniji je svakako bio onaj debakl na Enfildu, ali nije bio jedini…

Mančester Siti – Mančester junajted 6:3

Arsenal – Mančester junajted 3:2

Njukasl – Mančester junajted 2:0

Liverpul – Mančester junajted 7:0

Brajton – Mančester junajted 1:0

Totenhem – Mančester junajted 2:2

Aston Vila – Mančester junajted 3:1

Brentford – Mančester junajted 4:0

Dakle, taj jedini bod osvojio je tek krajem aprila, a i tada su Đavoli sebi dozvolili da se Totenhem vrati posle dva gola zaostatka. Sa druge strani, na tih osam utakmica, primili su 28 golova!

Apsolutno tačno“, priznao je Ten Hag posle poraza od Brajtona kada je upitan baš za loše rezultate na gostovanjima.

Ali, to je do ličnosti i karaktera. Moramo da se isprsimo i suočimo sa time. Moramo da budemo bolji“.

Zaista će morati, jer svaki put kada bi nešto uradili – sapleli su se tamo gde treba da se pokaže snaga. U avgustu 0:4 kod Brentforda, u okobru gradski rival Siti, pa onda Arsenal uz pogodak Edija Nketije na VAR signalizaciju. Pa onda bolnih 0:7 u Liverpulu, iako su mreže mirovale sve do 43. minuta, 0:2 na Njukaslovom Sent Džejms Parku, taj bod u sudaru sa Totenhemom u Londonu i na kraju ovaj Brajton.

Cela sezona bez pobede na gostovanju kod devet najboljih u Premijer ligi. Tek desetoplasirani Fulam je na Krejven Kotidžu pao pred Junajtedom, koji do kraja sezone idu i na noge Bornmutu i Vest Hemu. Klub klub koji se diči time da je među najvećima na planeti jednostavno mora više.

Na tim velikim utakmicama na strani tada moraš da pokažeš duh, hrabrost, kvalitet, a mi imamo sve više i više dokaza da oni nisu dovoljno dobri na takvim utakmicama. Jednostavno se ne pojave”, zaključio je nekadašnji fudbaler Junajteda Geri Nevil.

Antoni Marsijal sedam sati bez gola (©Reuters)Antoni Marsijal sedam sati bez gola (©Reuters)

Nije ni da Junajted nije imao šanse u Brajtonu. Antoni, pa Markus Rašford, Antoni Marsijal, svi oni su imali prilike. Uzalud. U poslednjih pet utakmica samo tri gola dali su Ten Hagovi izabranici. Marsijal je već sedam sati bez gola. Vout Veghorst radi mnogo za ekipu, ali bi mogao da završi premijerligašku sezonu bez gola.

Jedino je Rašford raspucan sa već 16 golova u prvenstvu, ukupno 29, ali drugi strelac ekipe je Bruno Fernandeš sa svega šest komada. U top sedam na tabeli Junajted je postigao ubedljivo najmanje golova, 12 manje od prvog sledećeg, Njukasla.

Fali napadač. Fali i karakter.


tagovi

Mančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara