Radamel Falkao (Foto: Reuters)
Radamel Falkao (Foto: Reuters)

Falkao i Babel na izlaznim vratima, Galatasaraj spremio podužu listu pojačanja

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.12.20. | 10:54

Uoči meča sa Karagumrukom u okviru 13. kola Superlige, prvim posle 37 godina, u fokusu turske javnosti su planovi istanbulskog tima na fudbalskoj pijaci. MOZZART vam na pobedu Galate nudi poklon kvotu, probajte negde da nađete veću!

Nije Galatasaraju dugo bilo potrebno da stane na noge posle prošlogodišnjeg kraha. Nakon što je dve sezone uzastopno osvajala titulu, ekipa Fatiha Terima završila je prethodnu sezonu na šestom mestu, zbog čega je do Lige Evrope morala kroz kvalifikacije. Ipak, nije uspela, na poslednjem koraku isprečio joj se Rendžers, pa se istanbulski tim oslobođen kontinentalnih obaveza, maksimalno fokusirao na prvenstvo.

Eliminacija od škotskog predstavnika izazvala je blagi šok u redovima istanbulskog velikana. Usledila su dva poraza u prvenstvu, ali se ekipa ubrzo potom stabilizovala. Posle neuspeha kod kuće od Alanje, Galatasaraj je vezao šest prvenstvenih mečeva bez poraza: pet pobeda i jedan remi, pa gostovanje Karagumruku (17.00) u uvodnom meču 13. kola Superlige dočekuje na drugoj poziciji, sa utakmicom manje od vodeće Alanje. Međutim, kako se prelazni rok polako bliži, meč sa novim prvoligašem, prvi posle 37 godina (!?) pao je u drugi plan.

Izabrane vesti

Naime, kako prenose brojni turski mediji, Radamel Falkao i Rajan Babel nalaze se na izlaznim vratima kluba. Popularni El Tigre se početkom novembra po četvrti put povredio otkako je septembra prošle godine stigao u Istanbul. Česte povrede uslovile su da iskusni Kolumbijac od dolaska odigra tek polovinu mečeva svog tima – 29 od dosadašnjih 58, te su u upravi kluba odlučili da je vreme za rastanak sa Falkaom, kao jednim od najplaćenijih igrača u timu.

Rajan Babel (Foto: Reuters)Rajan Babel (Foto: Reuters)

Zainteresovanih ima, njegovi menadžeri već su svog klijenta ponudili klubovima širom Meksika, odakle stiže informacija da se radi o Montereju, Americi, Kruz Azulu i Guadalahari. Dva tima su se “upecala” i mada imena nisu konkretizovana, turski mediji ističu kako su Meksikanci spremni dobro da plate za usluge kolumbijskog napadača.

U Babelovom slučaju interesovanje su pokazali neimenovani klubovi iz domovine i Marselj, kojem je Holanđanin ponuđen preko menadžera. Nekadađnji krilni fudbaler Ajaksa i Liverpula ima ugovor sa Lavovima na još godinu i po dana, ali su u upravi kluba spremni da ga puste u slučaju primamljive ponude, jer im je novac potreban za delovanje na predstojećoj fudbalskoj pijaci.

Neke od meta već su naciljane: pre svih Ahmed Musa, koji je bez ugovora otkako je sa Al Nasrom raskinuo saradnju krajem oktobra. Na radaru su i napadači Fortune iz Dizeldorfa Kenan Karaman i 19-godišnji Batuhan Kor, strelac četiri gola u meču Kupa protiv Goztepea pre tri dana. Dalje, interesantni su Galatasaraju i vezisti Alanje Salih Učan, Eskišehira Mehmet Ozčan, dok je sa Ajtačem Karom kako navode turski mediji sve dogovoreno, pošto igraču sredine terena na kraju sezone ističe ugovor sa Kasimpašom.

Promo kvota na pobedu Galatasaraja - 1,80. Probajte negde da nađete veću!

No, da se na kratko vratimo na današnji meč. Terim zbog povrede neće moći da računa na pomenutog Babela i Fernanda Musleru, dok je Falkao još uvek u fazi oporavka. Pored njih, na poslednjem testiranju pozitivni su bili dvojica prvotimaca, čija imena nisu otkrivena.

Karagumruk s druge strane ne može da računa na suspendovane Erika Saba i Badua Ndiajea, te povređenog Ervina Zukanovića. Pošto su konačno, posle punih 37 godina, dočekali povratak u elitu, u Karagumruku su želeli da izbegnu eskpresan povratak nazad. Stoga su letom, pored Zukanovića, doveli i Lukasa Bilju, Emilijana Vivijana, Mevluta Erdinča, te od Galatasaraja pozajmili Džimija Durmaza.

I početak je bio obećavajuć. U uvodnih sedam kola osvojili su 11 bodova, ali su u narednih pet upisali samo jednu pobedu. U velikoj meri je na rezultate uticala i činjenica da domaće mečeve ne igraju na svom stadionu.

O međusobnim susretima u prvenstvu ne treba trošiti reči s obzirom da ih nije bilo toliko dugo da je u poslednjem, pre gotovo pune četiri decenije, sa terena učestvovao sadašnji trener Galatasaraja Fatih Terim.

TURSKA SUPERLIGA – 13. KOLO

Petak

17.00: (4,60) Karagumruk (3,60) Galatasaraj

Subota

11.30: (2,30) Goztepe (3,30) Hataj (3,15)

14.00: (2,25) Malatija (3,35) Kasimpaša (3,20)

14.00: (1,90) Trabzon (3,50) Rize (4,20)

17.00: (3,60) Gazijantep (3,45) Fenerbahče (2,05)

Nedelja

11.30: (2,25) Genčlerbirligi (3,30) Ankaraguču (3,25)

14.00: (4,30) Denizli (3,50) Alanja (1,90)

17.00: (1,55) Bešiktaš (4,20) Erzurum (6,00)

Ponedeljak

17.00: (2,05) Antalija (3,40) Kajzeri (3,70)

17.00: (2,50) Konja (3,10) Sivas (3,00)



tagovi

Zimski prelazni rok 2021GalatasarajRadamel FalkaoRajan Babel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara