Filipo Falko (©MN Press)
Filipo Falko (©MN Press)

Falko iskren: Ne igramo kao što se očekuje, ali imamo kvalitet za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 11:52

"Imamo kvalitet za Ligu šampiona", uverava Zvezdin Italijan

Težak zadatak čeka Crvenu zvezdu u Moldaviji. Šerif je odoleo na Marakani prošlog utorka (1:1), pa je crveno-belima neophodna pobeda za prolaz u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Još teže bilo je protiv prethodnog evropskog rivala. Kairat je imao 2:1 iz Kazahstana, ali su u Beogradu crveno-beli zaigrali kao što se očekuje od tima koji je četiri godine uzastopno igrao grupne faze UEFA takmičenja i pregazili Kazahstance 5:0.

Izabrane vesti

Bila je to najbolja partija izabranika Dejana Stankovića ove sezone, ali je uvertira gostovanju u Moldaviji ponovo donela mučenje. Napredak se dugo držao na stadionu Rajko Mitić, sve do 77. minuta, kada je Milan Gajić skinuo teret s leđa svoje ekipe. Iako je taj gol popravio raspoloženje, svesni su i sami igrači Crvene zvezde da moraju mnogo bolje.

O tome je za klupski sajt pričao Filipo Falko.

"Spremni smo za utakmicu. Želimo prolaz i verujem da imamo kvalitet. Neće biti lako, ali imamo povoda za samopoudanje, jer smo i do sada pokazali da smo najbolji kad je najteže. Zvezda je veliki klub, imamo kvalitet za Ligu šampiona i dokazaćemo to. Igra možda nije kakvu navijači očekuju, ali rezultati su tu. Mada mislim da je i protiv Kairata igra bila i više nego dobra, a i tada su mnogi sumnjali u nas. Osim igre i rezultat je bio fenomenalan - 5:0", istakao je Italijan.

Dobra stvar po crveno-bele je to što od ove sezone ne važi pravilo gola u gostima, pa Šerifu ne znači mnogo pogodak na Marakani. I njima je neophodna pobeda za prolaz, dok bilo koji remi donosi produžetke.

"Fudbal je takav da je prosto neminovno da ti takve stvari nekad idu prilog, a nekad ne. U ovom slučaju to nam ide u korist, ali plan je da idemo na pobedu. Zvezda je prevelik klub da bi se bavila kalkulacijama", zaključio je Falko.



tagovi

FK Crvena zvezdakvalifikacije za Ligu šampionaFilipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara