FALKO ZVEZDIN: Plata 480.000 evra, Lečeu 1.000.000 u tri rate, ugovor na dve i po godine, čekaju se ekstra bonusi

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 09:51

Do kraja dana treba da se završi papirološka procedura

Sve je završeno: Filipo Falko će do kraja dana i zvanično postati novi fudbaler Crvene zvezde. To je epilog skoro jednomesečnih pregovora između srpskog šampiona i italijanskog drugoligaša Lečea, koji su na kraju završeni na obostrano zadovoljstvo.

Bilo je u jednom trenutku vrlo tenzično, čak je delovalo da Crvena zvezda neće uspeti da dovede dugo čekano pojačanje, ali... Na kraju je pronađen kompromis, pa je ostalo samo da se tokom srede završi papirološka procedura, te da iskusni ofanzivni vezista prođe medicinske preglede. Najverovatnije tokom četvrtka u Antaliji.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda je uspela da izboksuje ono što je tražila i spusti obeštećenje, koje je u prvom trenutku tražio Leče. Imao je Filip Falko izlaznu klauzulu od 1.500.000 evra, ali će srpski šampion u kasu člana Serije B uplatiti 500.000 manje. I to u tri rate...

Očigledno je Leče morao da popusti pod pirtiskom Crvene zvezde, ali i samog igrača koji je ultimativno tražio izlazni transfer. Dugo je čekao Sasuolo, ali je taj klub želeo samo da ga dovede na pozajmicu do kraja sezone. Crvena zvezda se pokazala kao najbolja opcija, posebno što bi Leče mogao ozbiljno da profitira u slučaju plasmana crveno-belih u Ligu šampiona.

Naime, crveno-beli su se obavezali da će Lečeu isplatiti još 300.000 ukoliko se plasiraju u društvo najboljih.

Dobro je prošao i Felipe Falko. On će sa Crvenom zvezdom, prema sazanjima MOZZART Sporta, potpisati ugovor na dve i po godine. U Beogradu će mesečno inkasirati 40.000 evra, i na taj način postati jedan od najplaćenijih igrača Dejana Stankovića. U rangu sa Milanom Borjanom i Aleksandrom Kataijem. Pored toga Falko će moći da računa na visok bonus u slučaju plasmana u Ligu šampiona. Oni se kreću u opsegu između 300.000 i 500.000 evra.

Felipo Falko bi na Marakani trebalo da nadomesti potencijalni izostanak Aleksandra Kataija do aprila i bude dostojna zamena El Fardu Benu u slučaju njegovog odlaska u inostranstvo.

 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara