Sanogo Zvezdin za platu od 25.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 10:13

Dobiće povišicu u drugoj godini ugovora ukoliko ostane u Ljutice Bogdana

 Vrlo aktivno i turbulentno jutro za navijače Crvene zvezde. Srpski šampion je posle kompletiranja transfera Filipa Falka, završio još jedan veliki posao. Ugovor sa crveno-belima potpisao je Seku Sanogo.

Crveno-beli su tu vest objavili na zvaničnom sajtu, iako je Sanogo još pre polaska u Antaliju potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim šampionom. Međutim, na Marakani su čekali da kompletiraju dokumentaciju iz Saudijske Arabije, pošto je iskusni zadnji vezni bio u sudskom sporu sa Al Itihadom.

Izabrane vesti

Sanogo je stigao u Ljutice Bogdana decembra prošle godine na jednogodišnju pozajmicu. Imao je problema sa povredama, ali je upisao 22 utakmice i dve asistencije. Postao je važan šraf sistema Dejana Stankovića, pa je Crvena zvezda iskoristila činjenicu da Al Itihad nije plaćao ugovorne obaveze bivšem reprezentativcu Obale Slonovače.

Sanogo je sa Crvenom zvezdom potpisao ugovor na dve godine.

U prvoj godini njegova primanja iznosiće 25.000 evra mesečno, uz bonuse u slučaju kolektivnih uspeha. Ukoliko i naredne sezone bude nosio crveno-beli dres, Sanogo će dobiti povišicu. Tada će mesečno inkasirati 30.000 evra.

„Prezadovoljan sam činjenicom da smo uspeli da zadržimo Sanoga. On je dokazao kvalitet ove jeseni, postao je važan šraf Zvezdinog tima. On je pravio razliku u Evropi. Prepoznao je da je naš klub idealna sredina za njegovu karijeru“, rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Na skoromna primanja Sanoga uticala je činjenica da će dobiti zaostale plate u Al Itihadu.


tagovi

Seku Sanogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara