Radost Zenita (©AFP)
Radost Zenita (©AFP)

Fantastične gluposti Lokomotive, tri gola i trofej darivali Zenitu u ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 19:59

Ubedljiv trijumf kluba iz Sankt Peterburga – 3:0

Sa svima može Marko Nikolić da igra, sve da pobeđuje otkako je došao u Rusiju. Recimo, za CSKA je postao “smrtni neprijatelj”, jer ga dobija gde god ga vidi. Ali zato Zenitu ne može baš ništa. Još nijednom nije uspeo da ga savlada.

Nova šansa je bila danas, Superkup Rusije koji se igrao u Kalinjingradu, na neutralnom terenu. Bila je to prilika Lokomotivi da se opere za debakl pred kraj prvenstva, kada je primila šest golova u Sankt Peterburgu (6:1). Ipak, ništa ni ovog puta...

Izabrane vesti

Zenit je odbranio trofej Superkupa ubedljivom pobedom nad Lokomotivom – 3:0. Isti klubovi su i pre godinu dana igrali za isti pehar, a i tada je šampion bio bolji (2:1).

Ali, teško da ovaj poraz može da ide na dušu Nikoliću, jer da je mogao, čupao bi kosu s glave posle spektakularnih gluposti njegovih fudbalera, koji su sva tri gola direktno poklonili Zenitu. Mašinovođe su častile šampiona novim trofejom na način kakav se retko viđa.

Prvo je Krihovijak napravio kolosalnu grešku ispred svog šesnaesterca, poklonio je loptu Kuzjajevu, koji je na rutinski način u 27. minutu doneo vođstvo prvaku Rusije.

Još gori kiks napravio je štoper Lokomotive Muriljo kod drugog gola rivala. Kod dubinske lopte upućene Azmunu je uklizao u prazno i ostavio Iranca potpuno samog sa golmanom, mogao je da se ušeta u loptu s mrežom. Tu je već Superkup bio gotov, a zanimljivo je da je tek posle tog pogotka u igru ušao Artjom Dzjuba u tim Zenita.

I za kraj, morao je svoj žig da ostavi i golman Giljerme, koji se izgubio s loptom u nogama kao da mu je neko gurnuo granatu, dao je i on loptu protivnicima, a Jerohinu nije bilo teško da u 83. minutu stavi tačku na utakmicu.

SUPERKUP RUSIJE

Subota

Zenit – Lokomotiva 3:0 (1:0)

/Kuzjajev 27, Azmun 57, Jerohin 83/

 

 


tagovi

Marko NikolićLokomortiva MoskvaZenitSuperkup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara