Nikola Pepe (©Reuters)
Nikola Pepe (©Reuters)

Fantazi Premijer liga i uz Mozzart

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 14:32

Kladite se na učinak Pepea, Sanča, Salaha, Vardija, Firmina, Sterlinga...

Ukoliko pratite fudbal, nema gotovo nikakve šanse da ne znate da u petak počinje Premijer liga. Otvara je od 21.00 duel novajlije Brentforda i Arsenala, što znači da najkasnije do tada morate da prijavite svoje timove za Fantazi.

Ponovo, ukoliko pratite fudbal, nema šanse da ne znate o čemu se radi. Ova igrica je prerasla od hobija u igru koju igraju milioni, a organizuje je sama Premijer liga preko svog sajta.

Izabrane vesti

Navijači se međusobno takmiče na osnovu učinka fudbalera tokom vikenda. Odaberu tim od 11 igrača, prate njihove golove, asistencije i ostale bitne parametre, na osnovu čega se računaju i sabiraju bodovi. Jednostavno, ih sakupi najviše – najbolji je.

Osim globalnog turnira, na kojem učestvuju apsolutno svi oni koji se prijave, organizuju se i interna takmičenja, među prijateljima, kolegama u firmi… Kako to uvek i biva, kada je nešto popularno, Mozzart se potrudi da vam to učini još zanimljivijim. Tako su naši bukmejkeri izdvojili neke od najzanimljivijih igrača koji se mogu naći na ponudi na fantaziju i omogućili vam da se kladite na njihov učinak. Samim tim i da zaradite neki novac.

Ako igrate Fantazi, verovatno to već znate. Međutim, ako slučajno ne znate, nije zgoreg ponoviti sistem bodovanja.

Ukoliko igrač provede na terenu do 60 minuta, za njega se dobija jedan poen. Za više od toga, računajući i nadoknadu vremena, dva poena. Kada gol postignu golman ili defanzivac, to se boduje šest poena, vezista za pogodak dobija pet, a napadač četiri. Za svaku asistenciju, bez obzira na poziciju, dobija se tri poena.

Ukoliko ekipa za koju igrač nastupa ne primi gol, za golmane i defanzivce se dobija po četiri poena, a za vezistu jedan bod. Takođe golman dobija bonus po poen za svake tri odbrane koje napravi, a ukoliko zaustavi penal, to se vrednuje još pet poena.

Međutim, moguće je da igrači dobiju i negativne poene, odnosno da odu u minus. Naime, ukoliko ne iskoriste penal gube dva poena, za svaka dva primljena gola defanzivcima i golmanu se briše po jedan bod. Žuti karton takođe odnosi bod, dok se crveni karton kažnjava oduzimanjem tri poena. Za autogol se oduzimaju dva boda.

Bukmejkeri Mozzarta su tako uveli u ponudu učinak igrača, sa ponuđenim granicama i jednostavnom više/manje igrom. Primera radi, granica na napadača Arsenala Nikolu Pepea je 5,5. To znači da, ukoliko Afrikanac večeras bude starter i odigra sedamdesetak minuta protiv Brentforda, a pritom postigne gol i ne dobije neki karton, sakupiće najmanje šest poena i biće iznad granice. Pepe je na 60 mečeva u Premijer ligi do sada postigao 15 golova, tako da nije nerealno da se upiše u strelce i protiv novog prvoligaša.

Po sličnom principu granica na Brajana Mbuma je 5,5, baš kao i, na Ivana Tonija… Naravno, nisu samo igrači sa večerašnjeg meča u ponudi. Možete da se kladite i na mnoge druge igrače, poput Bamforda, Sanča, Pulišića, Vardija, Maunta, Firmina, Manea, Salaha, Pukija, Sterlinga, Sona

Pogledajte kompletnu ponudu Mozzarta.


tagovi

Premijer ligaFantasy FudbalArsenalBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara