Fantazzi predlozzi: Čuvajte se Pep ruleta!

Vreme čitanja: 5min | uto. 30.08.22. | 11:28

Pred početak petog kola osvrnuli smo se na igrače koji nisu previše popularni, a mogli bi da naprave razliku

Ulazimo u nezgodan deo sezone! Svetsko prvenstvo sve nam je bliže, uskoro počinju grupne faze evropskih takmičenja, a pred nama je i prvo vanredno kolo u Premijer ligi. Sve ovo za Fantazzi menadžere znači samo jedno, strah od potencijalnih – rotacija! Pep Gvardiola ih je već najavio, nedavno je govorio da će, kada se utakmice budu igrale na svaka tri dana, sve češće priliku dobijati i Hulijan Alvarez, što bi moglo da znači da ni Erling Haland neće biti siguran izbor u napadu. A svi znamo koliko je popularni "Pep rulet" prethodnih godina umeo da bude koban po menadžere…

Ipak, Pep ima taj luksuz da menja, a da se izostanak članova prve postave ne prenese na rezultate. Jirgen Klop s druge strane nema alternativu za Mohameda Salaha, Trenta Aleksandera Arnolda, Virdžila Van Dajka, Mikel Arteta primera radi nema tako uverljivog rezervnog napadača, te se čini da je Gabrijel Žezus još jedan siguran izbor. U Čelsiju bi takođe moglo da bude rotacija, posebno u odbrani, s obzirom na to da Tomas Tuhel ima dvojicu kvalitetnih levih bekova, a uskoro će dobiti još jednog štopera (Veslija Fofanu), što Risa Džejmsa stavlja u najbolju poziciju.

Izabrane vesti

Isti je slučaj i u Totenhemu gde Antonio Konte ima po dve opcije na obe bočne pozicije, a konkurenciju u napadu zaoštrio je Rišarlison. Ipak, Hari Kejn trebalo bi da bude nedodirljiv u špicu i samim tim zamena za Halanda onima koji strahuju od "Pep ruleta". Ovog puta osvrnućemo se na nešto jeftinije opcije, takozvane diferencijale, koji bi mogli da donesu prevagu u moru gotovo identičnih timova koje uglavnom čine Salah, Haland, Arnold, Martineli, Kanselo, Žezus…

FANTAZZI IGRAČI - KOMPLETNA PONUDA

Robert Sančez (4,6m) – Pitanje je koliko će još Brajton beležiti odlične rezultate, ali dok traju treba ih maksimalno iskoristiti. Ekipa Grema Potera kao i prošle sezone igra čvrst fudbal, na mali broj golova. Primila je najmanje golova, samo jedan, sačuvala mrežu na tri utakmice, pa je jedino Din Henderson (30) do sada zaradio više poena od golmana Brajtona (26) kojem i raspored ide na ruku. Gostuje Fulamu, čeka posrnuli Lester, ide na noge Brajtonu, a nakon toga ugostiće Kristal Palas… Ukoliko pak među Galebovima tražite defanzivca, siguran izbor trebalo bi da bude Luis Dank (4,5m).

Maks Kilman (4,5m) – Vili Boli odbio je da se pojavi na prošloj utakmici, zahtevajući transfer u Notingem Forest, što je Bruna Laža ostavilo sa samo dvojicom pouzdanih opcija u srcu odbrane. Vulvsi su protiv Njukasla tek u 90. minutu kapitulirali, a šansu da poprave defanzivni učinak imaće protiv Bornmuta koji je uspeo da zatrese protivničku mrežu na samo jednoj od četiri utakmice. Mada treba istaći i da mu raspored nije išao na ruku.

Rahim Sterling (9,9m) – Bilo je samo pitanje vremena kada će proraditi. Doskorašnji igrač Mančester Sitija od početka sezone bio najbolji Čelsijev ofanzivac. Od svih igrač londonskog tima uputo je najviše udaraca unutar šesnaesterca, ima najveći xG, ušao u najviše izglednih prilika stvorio najviše šansi, a samo je Ris Džejms imao više ključnih dodavanja od njega. Na sve to, probio je led protiv Lestera sa dva pogotka, pa sa velikom dozom samopouzdanja čeka predstojeće susrete. Večeras gostovanje Sautemptonu, potom komšijske derbije sa Vest Hemom i Fulamom…

Kvota da će Sterling prebaciti granicu od 5,5 poena u Mozzart kladionici iznosi - 1,85!

Ilkaj Gundogan (7,6m) – Nemački reprezentativac treću uzastopnu sezonu demonstrira koliko je opasan pred protivničkim golom. U svakom od prethodna tri kola imao je konkretan učinka (dva gola i asistencija), a kako je protiv Kristal Palasa meč počeo sa klupe, mediji na Ostrvu najavljuju da bi protiv Notingem Foresta mogao da se nađe u startnih 11.

Kvota da će Herison prebaciti granicu od 5,5 poena u Mozzart kladionici - 2,55!

Paskal Gros (5,8m) – Velika se dilema vodi među Fantazzi menadžerima između Lidsovog Rodriga (6,5m) i Grosa. Jasno je da će nemački vezista teško održati trenutnu formu, praktično je nemoguće, ali se na duže staze čini kao bolji izbor. Prvenstveno zbog pomenutih rotacija, jer pitanje je koliko će Rodrigo deliti minutažu sa Bamfordom jednom kada se ovaj oporavi od povrede. Gros je s druge strane standardan u Brajtonu, konstantno se priključuje napadima (već ima tri gola), stvorio je tri velike šanse, u isto toliko stopostotnih ušao (u oba parametra najbolji u timu), izvodi kornere i pride je za 0,7m jeftiniji od Rodriga. Idealno bi doduše bilo obojicu "ugurati" u tim. Ako pak nemate dovoljno novca, primamljive opcije su Džek Herison (6,1m) i Brenden Aronson (5,5m).

Kvota da će Gros prebaciti granicu od 5,5 poena u Mozzart kladionici iznosi - 3,20!

Ebereči Eze (5,5m) – Prošle sezone je zbog teške povrede odigrao tek 600 minuta, ali bi ova mogla da bude ta u kojoj će krilni fudbaler Kristal Palasa demonstrirati sav potencijal. Uprkos teškom rasporedu u uvodna četiri kola (Liverpul, Mančester Siti, Arsenal, Aston Vila), Eze već ima dve asistencije, a jedino je Kevin de Brujne stvorio više stopostotnih šansi (pet) od njegove tri. Ima i najviše ključnih dodavanja među saigračima, a sedmi je u Premijer ligi po xA (očekivani broj asistencija). Rival mu je Brentford, po brojnim defanzivnim parametrima, jedna od ekipa sa najslabijim učinkom do sada.

Kvota da će Rodrigo prebaciti granicu od 5,5 poena u Mozzart kladionici iznosi - 2,55!

Raul Himenez (6,9m) – U prošlom kolu se vratio u startnu postavu, čak i postigao gol, ali mu ga je VAR kasnije poništio, pa će potragu za prvencem u sezoni tražiti na Vitalitiju protiv Bornmuta koji je primio 16 golova u četiri utakmice. Istina, devet samo protiv Liverpula, ali je bruku doživeo pre tri dana, što znači da poljuljanog samopozdanja dočekuje gladne Vukove.

Kvota da će Aronson prebaciti granicu od 5,5 poena u Mozzart kladionici iznosi - 3,20!



tagovi

Fantasy FudbalFANTAZZI FUDBALMOZZART FANTAZZIPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara