Fantazzi predlozzi: De Brujne otpao, Salah i Son odmorni dočekuju gradske derbije, Fernandes obožava gostovanja

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.10.20. | 16:50

Saveti u sastavljanju tima i tipovanju pred peto kolo Fantazi Premijer lige

Konačno smo svi dočekali kraj reprezentativne pauze. Vratila se Premijer liga, a sa njom i Fantazi fudbal. Međutim, obaveze u nacionalnim dresovima donele su brige menadžerima na Ostrvu, jer je veliki broj igrača vratio sa određenim, lakšim ili težim povreda, ili umorom zbog kojih će morati da propuste naredno kolo.

Iz pomenutih razloga je Čelsi za petu rundu ostao bez novog čuvara mreže Eduarda Mendija i Tijaga Silve, u Mančester Junajtedu je pod znakom pitanja Hari Megvajer, ali je ubedljivo najveći udarac pretrpeo Mančester Siti, koji je za meč sa Arsenalom ostao bez Kevina de Brujnea, što je potvrdio i Pep Gvardiola na današnjoj konferenciji. Izazvala je ova vest nedoumice i kod fantazi menadžera, jer je Belgijanac bio jedan od glavnih kandidata za kapitensku traku u ovom kolu. Naše alternative da od KDB preuzmu tu ulogu su - Hari Kejn, Heung-Min Son i Mohamed Salah. Zbog čega, u nastavku teksta.

Izabrane vesti

Mohamed Salah (7,5) – više

Egipćanin nije imao reprezentativne obaveze, pa Mersisajd derbi sa Evertonom dočekuje potpuno odmoran. Liverpul će želeti da trijumfom nad gradskim rivalom ublaži debakl od Aston Vile u prethodnom kolu. Iako se ekipa Karla Ančelotija nalazi na vrhu tabele sa stopostotnim učinkom, nije uspela da sačuva mrežu ni na jednoj utakmici kod kuće; protiv Brajtona i Vest Broma, objektivno daleko slabijih ekipa od Liverpula, na svom Gudisonu je primila po dva gola.

I pored toga što su Redsi zapali u blagu krizu, Salah se nalazi u izvanrednoj formi, o čemu govore sledeće brojke. U dve od četiri runde već je imao dvocifreni učinak, 20 poena zaradio je protiv Lidsa, 13 protiv Aston Vile, i niko u prvenstvu nema više od njegovih 19 šuteva (15 unutar šesnaesterca) i 14 stvorenih šansi saigračima.

Timo Verner (5,5) – više

Znaju svi fantazi menadžeri koliko je strpljenje bitno. Međutim, opet se veliki broj njih već “rešio” Nemca, koji još uvek čeka na svoj prvi premijerligaški gol, te je Verneru cena pala za 0,2. Peto kolo i meč sa Sautemptonom mogao bi da bude njegova poslednja šansa kod ono malo menadžera. Ipak, razloga za optimizam ima. U prethodnom kolu se u tim Čelsija vratio Kristijan Pulišić, u toku reprezentativne pauze se od povrede u potpunosti oporavio Hakim Zijeh i konačno bi mogao da debituje protiv Svetaca, pa bi Čelsi konačno mogao da dobije svoj pravi oblik.

Stavljanjem pomenute dvojice na raspolaganje Frenku Lampardu, Kai Haverc bi trebalo da zaigra odmah iza Vernera, što se u reprezentaciji Nemačke pokazalo dobitno kombinacijom, pošto je Čelsijeva “jedanaestica” pogodila mrežu Švajcarske pre tri dana.

KOMPLETNA PONUDA IGRAČA

Bruno Fernandes (6,5) – više

Fernandes je svojim dolaskom u februaru preporodio Mančester Junajted; Fernandes je i sada, u trenucima kada Crveni đavoli ne blistaju, jedna od retkih svetlih tačaka u timu. Posebno mu na Ostrvu prijaju gostovanja. Na samo jednom od prethodnih devet mečeva u Premijer ligi van Old Traforda Fernandes nije imao konkretan učinak. Na preostalih osam – sedam golova i tri asistencije. Pride, izvodi većinu prekida, uključujući i penale, iz kojih je i postigao oba ovosezonska gola.

Sa druge strane, vredi rizikovati sa Kalumom Vilsonom (4,5). Englez je učestvovao kod svih pet golova Njukasla postignutih u trenucima dok je on bio na terenu, postigavši četiri gola i upisavši jednu asistenciju.

Heung-Min Son (6,5) – više

Južna Koreja u prethodne dve nedelje nije igrala, pa Son, baš kao i Salah, spreman dočekuje peto kolo Premijer lige i gradski derbi sa Vest Hemom. Podatak da ga je u pauzi više od 1.200.000 fantazi menadžera dovelo u svoje timove, dovoljno govori o tome koliko se od Korejanca očekuje ove nedelje.

I tako je sa razlogom. Son je prethodne sezone u oba meča sa Čekićarima direktno učestovao kod golova Sparsa. Kod kuće asistencijom, dok je na strani uz asistenciju postigao i gol. Ukupno, na osam mečeva sa Vest Hemom ima skor od četiri pogotka i šest asistencija. Obećavajuće.

Hari Kejn (5,5) - više

Baš kao i Sonu, rival iz istočnog Londona leži i Hariju Kejnu, koji je zbog ponuđene granice možda i logičniji izbor. Napadač reprezentacije Engleske je na prethodnih pet mečeva kod kuće protiv Vest Hema postigao šest pogodaka. Aktuelnu sezonu otvorio je na odličan način. Najbolji je asistent lige (6), pritom je stvorio i šest stopostotnih šansi saigračima, više od bilo kojeg fudbalera u prvenstvu, a stigao je i da tri puta zatrese mrežu rivala. Krajem prošle nedelje je postojala bojazan u Totenhemu da zbog blaže povrede neće biti spreman za meč sa Vest Hemom, ali je potom protiv Danske odigrao čitavih 90 minuta.

(Napomena: Nije moguće vezivati međusobno zavisne događaje, kao što sudva igrača iz istog tima na meču, ili igrač i meč u kojem učestvuje (npr. Kane postiže gol i bilo koja igra na meču Totenhema). Ako igrač koji je u ponudi nije starter računaće se kvota 1. U bodovanje ne ulazi “Bonus points system“ koji se koristi na zvaničnom sajtu. Za sve rezultate merodavan je zvanični sajt fantasy.premierleague.com)


tagovi

FANTAZZI FUDBALPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara