Fantazzi predlozzi: Vreme je da Svrake polete

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 09:41

Uoči šestog kola Premijer lige osvrnuli smo se na igrače koji bi mogli da iz drugog plana preuzmu glavne uloge

Kraj prelaznog roka doneo je potpuno jasnu sliku timova koji će se boriti u nastavku premijerligaške trke. Mnogi klubovi u smiraj letnje pijace napravili su značajne korake poput Čelsija koji je bio veoma aktivan 1. septembra, ipak daleko ispred konkurencije ostao je prvi trošadžija ovog leta Notingem Forest.

Izvesno je da će brojni transferi uticati na izgled ekipa u nastavku sezone, međutim dok se ne uverimo u uloge koje će novajlije imati kao i u način na koji će se adaptirati, pri izboru aduta u fantazi trci oslonićemo se na proverene snage. Raspored, razlika u kvalitetu u odnosu na rivale, ali i uloga u timu nemetnuli su kao "mast hev" opcije Erlinga Halanda, Mohameda Salaha i Gabrijela Žezusa, međutim uz trio ofanzivaca koji ima najveći procenat igrača, spisak fudbalera koje je poželjno imati je poduži, a pred vama su neki od naših predloga za šesto kolo.

Izabrane vesti

Kiran Tripije (5,1m) - Njukasl je veoma teškim rasporedom otvorio sezonu i uprkos tome uspeo da ostavi korektan utisak, a usled činjenice da Svrake sada očekuju znatno lakši izazovi prilika je da se to iskoristi. Jedan od igrača koji su u prvom planu kada je Njukasl u pitanju je Kiran Tripije, bek ofanzivnih karakteristika usled koji sa cenom 5,1 milion predstavlja vrlo dobru opciju.

Tripije u aktuelnoj sezoni ima dve utakmice bez primljenog gola i jedan pogodak, a priliku da popravi učinak imaće protiv Kristal Palasa. Dodatni adut engleskog desnog beka je što izvodi prekide te je za očekivati da kao izvođač kornera i slobodnih udaraca u narednom periodu ima još značajniji udeo u ofanzivi.

FANTAZZI IGRAČI - KOMPLETNA PONUDA

Vilfrid Zaha (7,2m) - Ofanzivac Kristal Palasa vratio se iz lakše povrede golom u duelu sa Brentfordom i tako potvrdio da je u odličnoj formi na početku sezone. Pogodak protiv prethodnog rivala io je ukupno četvrti za fudbalera iz Obale Slonovače koji je tresao i mrežu Liverpula i Aston Vile (dva puta). Odluka Patrika Vijere da ofanzivcu nameni znantno ofanzivniju ulogu nego ranije i činjenica da sada izgra znatno bliže golu nego u prethodnom periodu ispostavila se kao pravi izbor te je donela buđenje igrača koji je i ranijih sezona bio zahvalan izbor u fantaziju.

Sa reletivno pristupačnom cenom Zaha bi mogao da bude odlična opcija u veznom redu, posebno za igrače koji su u svom timu imali Rodriga i u potrazi su za zamenom.

Aleksander Isak (7,0m) - Švedski napadač je debi u Premijer ligi ukrasio golom i to ni manje ni više nego na Enfildu. Susret protiv Liverpula potvrdio je da će Njukaslov novajlija u napadu imati važnu ulogu u ofanzivi i nametnuo ga kao dobru opciju. Dodatni adut pri izboru Isaka, kao i u slučaju Tripijea, je činjenica da Svrake posle utakmica sa Liverpulom i Sitijem očekuju znatno lakši izazovi.

Kvota da Isak nadmaši granicu od 5,5 poena je 2,41

Roberto Firmino (8,1m) - Dok milioni igrača koji poseduju Mohameda Salaha i neretko ga imaju za kapitena strepe iz kola u kolo Roberto Firmino se polako ali sigurno ustaljuje na vrhu nosilaca Liverpula. Napadač koji je prethodnih sezona postao prepoznatljiv kao igrač koji radi za Salaha i Manea na početku aktuelne premijerligaške trke preuzeo je jednu od glavnih uloga među Redsima. Brazilac je u obe dosadašnje pobede Liverpula imao glavnu ulogu te je prvo sa tri asistencije i dva gola režirao demoliranje Bornmuta (9:0), a potom pogotkom za izjednačenje najavio preokret u susretu sa Njukaslom zbog čega mu vredi pružiti šansu i u gradskom derbiju protiv Evertona.


tagovi

MOZZART FANTAZZIFANTAZZI FUDBALFantasy FudbalPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara