Federiko Makeda (©Reuters)
Federiko Makeda (©Reuters)

Federiko Makeda od pobede do problema: Zbog Zvezde dobio mastan ugovor pa nestao

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.01.21. | 10:19

Sad bi Panatinaikos da ga proda

Dejan Stanković je hteo baš Federika Makedu, ali nije moglo pored insistiranja Panatinaikosa na njegovom ostanku u Atini. Stručni štab Crvene zvezde tako je morao da se “zadovolji” Dijegom Falčinelijem, sigurno manje zvučnim imenom. Međutim, šest meseci kasnije čini se da su crveno-beli prošli mnogo bolje no da su uspeli da dobiju borbu oko prvog pika, jer dok je Falčineli u Beogradu oduševio i maltene jednoglasno dobio podršku javnosti Makeda je navodno na transfer listi Panatinaikosa.

Ne znači to da će sigurno otići, jer Panatinaikos je pod pritiskom Zvezde iskusnom Italijanu dao jak ugovor koji mu sve do 2023. garantuje barem 600.000 evra po sezoni. Tako tvrde grčki mediji, italijanski ekspert za transfere Đanluka di Marcio još letos je pisao o godišnjoj plati od okruglo 1.000.000 evra, moguće je da je tu računao i bonuse.

Izabrane vesti

Sve skupa dakle između 2.400.000 i 3.000.000 evra do 2023.

Previše za centarfora koji je u protekloj polusezoni postigao samo četiri gola za atinske Zelene. Za tako skroman učinak ne vredi te pare, pa lokalni mediji pišu da je Panatinaikos spreman da sasluša sve eventualne ponude za Makedu.

Ovog puta sigurno neće biti one iz Beograda. Zvezda je sa Falčinelijem dobila šta je tražila. Makeda je sa novim ugovorom dobio luksuz da se opusti. A Panatinaikos je dobio - glavobolju.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Federiko Makeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara