©Reuters
©Reuters

Feliks više ne igra za siću, čeka ga deset puta veća plata

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.10.23. | 13:38

Dve strane još u startu dogovorile modifikaciju Portugalčeve plate kada finansijska situacija to dozvoli

Podneo je Žoao Feliks veliku finansijsku žrtvu da bi poslednjeg dana prelaznog roka ostvario dečački san potpisavši za Barselonu. I to će mu se sada višestruko vratiti, jer ga prema navodima Radija Katalunja očekuje značajna povišica.

Mnogi su se tada pitali kako Barselona, s obzirom na njenu finansijsku situaciju, uopšte dovodi fudbalere sa pozamašnim primanjima, ali su potom španski mediji obelodanili, a iz kluba potvrdili tačnost informacije da će Feliks u Barsi primati 400.000 evra godišnje.

Izabrane vesti

Prema navodima Radija Katalunja, bila je to strategija kluba i igrača kojom bi se omogućio dolazak Portugalca iz Atletika, ali su još tada dve strane pristale na modifikaciju njegove plate kada situacija to dozvoli. Tako će se, prema navodima pomenutog izvora, Feliksova plata uvećati za deset puta, sa 400.000 na 4.000.000 evra bruto, što je ruku na srce i dalje daleko od primanja koja je imao u Madridu (14.500.000).

Višestruko povećanje, međutim, neće uticati na finansijski fer-plej, jer Radio Katalunja ističe kako je LaLiga već uračunala pomenutu cifru za Feliksovu platu, pošto Udruženje igrača daje minimalnu procenu bez obzira na konkretan dogovor između kluba i igrača.

Feliks je za Barselonu odigrao osam utakmicama u svim takmičenjima uz učinak od tri gola i isto toliko asistencija.


tagovi

Žoao FeliksBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara