Kriza Fenera (©Reuters)
Kriza Fenera (©Reuters)

Fener bez sedmorice u Gazijantepu, treći golman čuva gol velikana

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 09:55

Očajna kadrovska situacija u redovima žuto-plavih pred gostovanje ekipi koja ima najmanje poraza u šampionatu Turske. I za ovaj vikend promo kvote u Mozzartu

Protekle sezone turski Super lig bio je jedan od najuzbudljivijih šampionata u Evropi. Neizvesni mečevi, giganti sa Bosfora su često padali, Bašakšehir je stigao do prve titule u istoriji... I u ovom šampionatu elitne lige Turske pršti od neizvesnosti. Alanja je neočekivani lider, Karagumruk je u vrhu, a Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš nastavljaju da prosipaju bodove. Trabzon bez Norvežanina Aleksandera Serlota, prvog strelca lige protekle sezone, nije tako ubojit.

Fener je dobro startovao, bio u vrhu, ali promenljiva forma najpopularnijeg tima u zemlji. U poslednja tri kola čak dva poraza, i to oba na svom terenu, od Malatije (0:3) i u gradskom derbiju od Bešiktaša (3:4).

Izabrane vesti

Plavo-žuti danas gostuju odličnom Gazijantepu (17.00). Domaćin je bez poraza u Turskoj na 12 prethodnih utakmica (10 u prvenstvu i dve u kupu). Poslednji neuspeh je ostvaren pre više od tri meseca. Ekipa ima najmanje poraza u šampionatu, samo jedan, ali čak šest remija i samo osmo mesto, sa pet bodova manje i utakmicom manje od Fenerbahčea.

Gigant sa Bosfora je u lošoj formi, u Gazijantepu će biti oslabljen neigranjem čak sedmorice bitnih igrača. Hose Sosa, Ener Valensija, Dijego Peroti, Maurisio Lemos, Mvana Samata i Tolga Džigerdži su povređeni, dok je golman Altaj Bajnadri dobio crveni karton na meču Kupa Turske protekle nedelje, pa ni on neće moći da stane na gol u današnjem meču 13. kola.

Fenerbahče će na megdan odličnom domaćinu sa trećim golmanom Ojtunom Odžom. Prvi čuvar mreže tima iz Istanbula Harun Tekin je polomio jagodičnu kost i nije se još oporavio.

Prošle sezone oba meča u prvenstvu je dobio Fenerbahče, sa 5:0 na svom terenu i u gostima sa 2:0. Gazijantep na pet mečeva ove sezone u Super ligu nije osetio gorčinu poraza (dva trijmfa i tri remija), pa neće biit lako najpopularnijem klubu u Turskoj.

Vicešampion Trabzon ove sezone je daleko od vrha. Smenjen je engleski stručnjak Edi Njuton. Sa novim tenerom Abdulahom Avdžijem, ekipa iz grada sa obala Crnog mora je zaigrala bolje, ali je i dalje u donjem delu tabele. Trabzon je bez poraza pet kola, a danas (14.00) na stadion Medikal park stiže Rize koji ima bod više od prošle sezne drugoplasiranog tima prvenstva Turske.

Tradicija je uz Trabzon koji je dobio šest od sedam prethodnih mečeva (jednom je bilo bez pobednika). U protekloj sezoni vicešampion je trijumfovao oba puta – 5:2 na svom terenu, a u gostima je bio bolji 2:1. Na četiri uzastopna meča Trabzona i Rizea dolazila je kombinacija GG3+.


tagovi

TrabzonKK TrabzonFenerbahčeSuper ligTurska Super ligTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara