Fudbaleri Fenerbahčea (©Reuters)
Fudbaleri Fenerbahčea (©Reuters)

Fener ne može do titule, u Kupu je spas

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 14:01

Posle meča bez golova u Sivasu, velikan iz Istanbula želi danas (19.30) pred svojim navijačima da izbori finale i spasi sezonu trofejom

Devet godina je Fenerbahče bez trofeja, dug period za najpopularniji klub u zemlji, velikana iz azijskog dela Istanbula. Titula ide u vitrine komšijskog Galatasaraja (plavo-žuti imaju samo teoretske šanse), pa je jedina uteha za tim Žorža Žezusa Kup Turske. U prvom meču polufinala u Sivasu nije bilo pogodaka, pa je pred svojim navijačima Fener danas (19.30) veliki favorit za finale i borbu za sedmi trofej u ovom takmuičenju, a prvi posle 2013.

Portugalac verovatno napušta klupu istanbulskog giganta na kraju sezone. Gosti su očajni u šampionatu Turske, u donjem delu su tabele, za razliku od prethodnih godina kada su igrali i Evropu. Sivas ima tri vezana poraza. Za vikend su pali u Istanbulu od Galatasaraja, budućeg šampiona (0:2).

Izabrane vesti

Fener je u petak dobio Trabzon sa 3:1 i ostao koliko-toliko u igri za krunom, mada je teško da će Lavovi prednost od pet bodova u preostala dva kola da prokockaju.

19.30: (1,45) Fenerbahče (4,50) Sivas (7,00)

Ekvadorac Ever Valensija, najbolji strelac u Turskoj ove sezone, prekinuo je post pre pet dana, a partner u špicu biće mu Belgijanac Mišu Batšuaiji. Obojica su se upisala u listu strelaca protiv prošlogodišnjeg šampiona i najavili dobar finišu sezone. Osvojeni pehar bio bi melem na ranu još jednog turbulentnog prvenstva plavo-žutih bez titule koja ne stanuje na Ulker areni od 2014. godine.

Fener je dobio Sivas na oba meča u domaćem šampionatu. U Istanbulu je bilo 1:0, a u Sivasu 3:1. Pobednik ovog dvomeča igraće u finalu sa boljim iz duela Bašakšehira i Ankaragudžua. U prvom meču u Istanbulu šampiona iz 2020. godine je slavio sa 1:0, a revanš je u četvrtak.

KUP TURSKE – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

19.30: (1,45) Fenerbahče (4,50) Sivas (7,00), prvi meč: 0:0

Četvrtak

19.30: (2,55) Ankaragudžu (3,35) Bašakšehir (2,75), prvi meč: 0:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

FenerbahčeSivasporKup TurskeTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara