(©Reuters)
(©Reuters)

Fener protiv prošlosezonskog dužnika nastavlja šampionsku trku

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.01.21. | 11:31

Tri boda i nastavak pobedničke serije imperativ za istanbulski tim

Uprkos činjenici da tek ulazi u završnicu prve polovine, šampionska trka u Turskoj privlači ogromnu pažnju. Poseban fokus usmeren je na Bosfor i istanbulski trio koji godinama unazad nismo imali priliku da istovremeno vidimo u vrhu tabele. Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaraj dosadašnjim igrama istakli su kandidaturu da svrgnu sa trona Bašakšehir, a Fener je posle međusobnog duela najvećih rivala u prilici da protiv Ankaragudžua nastavi trku sa crno-belima i izabranike Fatiha Terima ostavi četiri koraka iza sebe.

Fenerbahče je posle turbulentne faze tokom novembra i početka decembra i četiri poraza uz šest kola, uspeo da se vrati na željenu trasu i sa četiri vezane pobede na idealan način otvori 2021. godinu. Tim Erola Buluta probudio se i raspucao tokom januara, a impresivnu seriju će pokušati da nastave protiv Ankaragudžua koji je porazima od Bašakšehira (1:2) i Gazijantepa (0:2) produbio probleme i znatno otežao borbu za opstanak.

Izabrane vesti

Razigranu ofanzivu tima koji se rekordnih 28 puta peo na državni tron u prethodnim susretima su predvodili Sinan Gumuš i Dimitros Pelikas, igrači koji su učestvovali u većini ofanzivnih kreacija Fenera, te će i danas biti pod posebnom pažnjom uz Mame Tijama, naročito kada se uzme u obzir da će im prepreku činiti prilično porozna odbrana kluba iz Ankare koja je u 16 od prethodnih 17 susreta bar jednom kapitulirala.

Poseban izazov za oba tima predstavljaće kadrovski problemi, a prema najavama turskih medija spisak igrača koji će preskočiti susret je prilično dugačak, te će Fener ostati uskraćen za pomoć Čigerčija, Gonula, Čiptfinara, Erkina, Jandaša i Perotija, dok se u konkurenciji ne očekuju ni tek oporavljeni Sosea i Ademi, dok će gosti na put krenuti bez Ajgorena, Gurala, Kicijua, Pazdana i Pinta.

"Dočekujemo Ankaragudžu koji takođe traži svoju šansu i ima određene ambicije. Moramo da nastavimo pobednički niz. Ukoliko prvu polovinu prvenstva završimo na liderskoj poziciji uspostavićemo psihološku stabilnost i superiornost u odnosu na rivale. Dodatnu snagu će nam dati novajlije i nadam se da ćemo konačno sići do titule za kojom žudimo godinama", rekao je Bulut pred utakmicu 19. kola.

Uz činjenicu da šampionsku krunu sanjaju od sezone 2017/18, fudbaleri Fenerbahčea će protiv današnjeg gosta imati i dodatni motiv, s obzirom na to da je Ankaragudžu prethodne sezone osvojio ceo plen na svom terenu protiv istanbulskog kluba (2:0), što je bio jedan od kikseva koji je turskog velikana koštao izlaska na evropsku scenu u aktuelnoj takmičarskoj godini.

TURSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Genčlerbirligi - Karagumruk 1:3 (0:2)

/Piris 74pen - Bilja 22pen, Ndao 36, Sobič 88/

Subota

Konja - Geztepe 2:3 (0:2)

/Čikaleši 54, Hadžiahmetović 62 - Mihojević 17, Žulj 30, 58/

Bašakšehir - Sivas 1:1 (1:1)

/Aleksić 38 - Arslan 42/

Gazijantep - Kajzeri 2:1 (1:0)

/Kvržić 31ag, Maksim 77 - Kolovecios 61/

Antalija - Trabzon 1:1 (1:0)

/Amilton 25 - Afobe 90+5/

Nedelja

Denizili - Hataj 0:2 (0:0)

/Okzal 47ag, Dijuf 78pen/

Malatija - Rize 4:1 (0:1)

/Skoda 30pen/

Bešiktaš - Galatasaraj 2:0 (0:0)

/Žozef de Souza 79, Nkudu 90+1/

Ponedeljak

17.00: (1,40) Fenerbahče (4,80) Ankaragudžu (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ankaragudžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara