Titula i kup na talonu, pobednik može da odnese sve

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.20. | 13:53

PAOK dočekuje Olimpijakos u velikom derbiju pretposlednjeg, 25. kola Superlige Grčke

Titula i kup su na talonu, a pobednik bi mogao da odnese sve. Baš takav epitet nosi veliki derbi Grčke između PAOK-a i Olimpijakosa, koji je zakazan za večeras u okviru pretposlednjeg 25. kola Superlige (18.30). Ko preživi dešavanja u Solunu, i zadovoljniji napusti Tumbu, imaće pol-poziciju i bolji psihološki status pred odsudne bitke na dva najznačajnija fronta u zemlji Helena.

Olimpijakos je lider sa dva boda više u odnosu na PAOK i još je bez poraza u prvenstvu. Stvari su jasne. Ukoliko trijumfuje, četa Pedra Martinsa imaće opipljivu i, u grčkim uslovima gotovo nedostižnu, prednost pred plej-of. Plus pet ne daje, ipak, potpune garancije da je sve gotovo, jer će Oli u doigravanju dva puta da igra sa Panatinaikosom, AEK-om i naravno PAOK-om, sa kojim će do kraja sezone čak pet puta da se sastane. Dva puta u okviru polufinala, dva u plej-ofu i večeras.

Izabrane vesti

Mnogo toga zavisi i od žreba doigravanja, jer ako prva utakmica bude PAOK - Olimpijakos, crno-beli će automatski dobiti priliku da smanje razliku i unesu pometnju.

Sa druge strane, potencijalna pobeda PAOK-a pozicionirala bi momke Abela Fereire na čelo, sa bodom više u odnosu na crveno-bele iz Pireja, ali i dala psihološki podstrek.

U redovima PAOK-a čekaju utakmicu bez većih problema. Generalno, Abel Fereira nije suočen sa previše kadrovskih problema, pošto je van stroja već duže odsutni Krespo. Slična situacija je i na drugoj strani, pošto je povređen jedino napadač Sudani.

PAOK je silovit domaćin. Slavio je na sedam vezanih ligaških duela na Tumbi, a bez neuspeha pred svojom publikom je na proteklih 27 susreta. Imao je i osam dana da se spremi za značajan dvoboj, dok je Olimpijakos pre tri dana igrao meč Lige Evrope sa Arsenalom, i izgubio golom u završnici meča. Ostaje da se vidi da li je i koliko neuspeh protiv Tobdžija ostavio traga na izabranike Pedra Martinsa, koji su bez neuspeha na 33 prethodna prvenstvena okršaja...

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara