(Fenerbahče)
(Fenerbahče)

Fenerova pojačanja stižu iz markiranih radnji: Potpisao i štoper Atletika za 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 11:51

Čaglar Sojundžu prvi put u karijeri u elitnoj diviziji Turske

Rešio je Fenerbahče da napadne titulu pojačanjima iz markiranih svetskih klubova. Letos je dovodio igrače iz Mančester junajteda, Intera, Marselja, Ajaksa, Falmenga, a tim stilom je nastavio i tokom zime, pa je posle Milana pozajmio igrača i od Atletiko Madrida. U pitanju je Čaglar Sojundžu, koji je u ponedeljak jutro predstavljen kao novi štoper velikana iz Istanbula.

Defanzivac španskog giganta je stigao na Bosfor da pomonge Feneru u nastojanju da prvi put posle deset godina osvoji šampionski naslov. Uprava kluba se letos isprsila za potpise napadača i vezista, ali je shvatila da mora i odbranu da osnaži, pa je najpre dovela Leonarda Bonučija iz Union Berlina, sad i Sojundžua, koji je tako postao treći novajlija u ekipi ovog januara, jer je u međuvremenu sa San Sira stigao i centralni vezni Rade Krunić.

Izabrane vesti

Sojundžu je došao na pozajmicu do kraja sezone, a onda će se vratiti u Atletiko, sa kojim ima ugovor do 2027. Bez obzira na skroman doprinos po dolasku iz Lestera, trener Dijego Simeone nije želeo da ga se tako brzo odrekne, pa će ga u narednom ciklusu opet imati na raspolaganju. Čak ovaj posao sa ekomonske strane prija Madriđanina, pošto će za pozajmicu dobiti naknadu od 2.000.000 evra.

A Sojundžu priliku da ostane na oku selektoru Turske Vinčencu Monteli, pred nadolazeće Prvenstvo Evrope. To je bio njegov glavni motiv što je privremeno napustio stadion Metropolitano, jer želi spreman da dočeka igre za državni tim, a to ne bi mogao u Atletiku, za koji je tokom sezone skupio samo 212 minuta.

Bivši štoper Lestera je bio želja i Porta, ali je izabrao da se vrati u otaždbinu, između ostalog iz razloga što nikad nije igrao tamošnju Superligu. Pre odlaska u Frajburg dve sezone je nosio dres Altidora u Drugoj ligi, a sad će se u 27. godini boriti za titulu.


tagovi

Čaglar SojundžuFenerbahčeTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara