©Reuters
©Reuters

Fenomenalne vesti iz Rima: Spinacola na terenu 25. novembra

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 15:24

Reprezentativac Italije bi mogao da se nađe na klupi za rezervne igrače u meču sa Zorjom

Skoro četiri meseca nakon operacije Ahilove tetive, nazire se kraj procesa oporavka Leonarda Spinacole. Jedan od najboljih igrača nedavnog Evropskog prvenstva povredio se 2. jula u četvrtfinalnom meču protiv Belgije, a operisan je tri dana kasnije. Konačan termin povratka na teren mogao bi da bude 25. novembar, kada će Roma ugostiti Zorju na Olimpiku u utakmici Lige konferencije.

Spinacola je u procesu potpunog oporavka. Radi odvojeno od ekipe, smenjujući treninge u teretani i na samom terenu, bez lopte. Stanje je sve bolje, a sada sledi poslednja faza reahibilitacije, možda i najduža, jer se kraj nazire.

Izabrane vesti

Tačan dan nije određen, niti iko ima nameru da to čini kod ovako nezgodne povrede, ali deluje sasvim realno da se nađe na klupi za rezervne igrače, pomenutog 25. novembra. Do tada je ostalo tačno mesec dana, a Spinacola se nada da će moći u potpunosti da pomogne ekipi u drugom delu sezone.

Odlični igrač je silno motivisan, tokom rehabilitacije nije preskočio ni dan treninga, pa praktično živi za trenutak kada će biti priključen zajedničkom radu sa ekipom Žozea Murinja.

Spinacola (28) je u Romu stigao u julu 2019. godine iz Juventusa za obeštećenje od 29.500.000 evra. Za Romu je odigrao 71 meč u poslednje dve sezone i postigao četiri gola, ali je posle blistavih partija na Evropskom prvenstvu ovo trebalo da bude njegova najbolja klupska sezona. Međutim, povreda je direktno uticala da ostane bez kontinuiteta i iznova traži novu formu.


tagovi

Leonardo Spinacola

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara