Santoš (© Reuters)
Santoš (© Reuters)

Fernando Santos stigao u Varšavu, u utorak postaje selektor Poljske

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.01.23. | 15:27

Treći stranac na klupi državnog tima, drugi Portugalac

Prve 23 godine kao trener, a onda od 2010. neprestano u ulozi selektora. Takav je put Fernanda Santosa kome se vođenje reprezentacija toliko osladilo da je utanačio još jedan posao. Samo nekoliko sedmica pošto je okončao saradnju sa Portugalom, iskusni stručnjak će opet na klupu. Ovoga puta Poljske.

Tokom ponedeljka Santos je doputovao u Varšavu, a u utorak bi trebalo da bude promovisan u naslednika Česlava Mihnieviča, koga je ne baš dobar učinak na Mundijalu u Kataru koštao smene. Od početka decembra Poljaci su tragali za novim selektorom, razmišljali o još jednom Portugalcu (Paulu Bentu), a na kraju izabrali Santosa.

Izabrane vesti

Tako će Fernando postati treći strani selektor u istoriji Poljske, a drugi Portugalac. Osim domaćih stručnjaka, pomenutu selekciju vodili su Holanđanin Leo Benhaker i Portugalac Paulo Soza.

Debi Santosa na klupi Poljske zakazan je za 24. mart, na početku kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope 2024. u Nemačkoj, a protivnik će biti Češka u gostima.

Na prethodna dva posla, Fernando Santos je imao dosta uspeha, Grke je odveo na Prvenstvo Evrope 2012. i Mundijal u Brazilu 2014, gde su se Heleni premijerno plasirali u eliminacionu fazu, dok je sa Portugalom postao prvak Starog kontnenta 2016.


tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija PoljskeFernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara