Foto: Reuters
Foto: Reuters

Festival auto-golova u Alkmaru: AZ nastavlja da vrši pritisak na PSV (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 21:49

Tvente nemoćan u 26. kolu Eredivizije - 4:1 (3:1)

Nastavlja AZ Alkmar da vrši pritisak na PSV. Seriju od četiri trijumfa prekinuli su porazom u prethodnom kolu od Vitesea, ali su se već u ovom, 26. vratili na pobednički put savladavši Tvente u meču koji je obilovao greškama i auto-golovima - 4:1 (3:1).

Rezultat jasno pokazuje da su gosti iz Enšedea prednjačili u broju kikseva. Dva puta su tresli sopstvenu mrežu i pride greškom u drugom poluvremenu poraz učinili još ubedljivijim. AZ je idealno otvorio utakmicu, pošto je već u četvrtom minutu odličnu timsku akciju u pogodak pretvorio Miron Boadu, njegov 11. u sezoni, a šesti na prethodne četiri utakmice.

Izabrane vesti

A onda nešto što se zaista retko viđa - u svega 18. minuta tri auto-gola. Darežljiviji su bili gosti, preciznije defanzivac Dario Dumić i golman Džoel Dromel, koji su dva oštra centaršuta sa desnog boka nespretnim reakcijama prosledili u svoju mrežu i praktično već u 34. minutu rešili pitanje pobednika.

Međutim, široke ruke bio je i Albert Gudmunson na drugoj strani samo šest minuta kasnije pošto je udarac iz kornera sa prve stative prosledio iza leđa svog saigrača na gol-liniji Marka Bizota, čime je koliko-toliko vratio Tvente u život. Ali nadu da mogu do remija gostima je ugasio Kik Piri. Petljao je defanzivac Crvenih pred svojim golom, slabo očistio jednu loptu, domaći fudbaleri su iskombinovali na kratkom prostoru, Jesper Karlson petom ostavio za Tena Kopminersa, najboljeg strelca ekipe, koji je stigao do 14 pogotka.

Novim trijumfom, petim na poslednjih šest utakmica, Tvente uz meč više ima samo dva boda manje od drugoplasiranog tima iz Ajndhovena, koji svoj meč igra sutra sa Fajenordom.

EREDIVIZIJA - 26. KOLO

Subota

Viljem II - Herenven 3:1 (1:0)

/Holmen 28, Vrijt 55, Naneli 58 - Virman 73/

Den Hag - Herakles 1:2 (0:0)

/Fadiga 68ag - Bakis 72, Vlet 83/

AZ Alkmar - Tvente 4:1 (3:0)

/Boadu 4, Dumić 22ag, Dromel34ag, Kopminers 78 - Gudmundson 40ag/

Groningen - Emen 1:1 (0:1)

/Da Kruz 60 - Bijl 38/

Sparta - Valvajk (u toku)



tagovi

EredivizijaAZ AlkmarTvente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara