"Detalj iz štaba FIFA-e"
"Detalj iz štaba FIFA-e"

FIFA apdejtuje sistem rangiranja

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.17. | 14:11

Očekivane promene trebale bi da se dogode nakon kraja kvalifikacija za SP 2018

Detalj iz štaba FIFA-eSistem rangiranja koje FIFA koristi mogao bi uskoro da doživi promenu. I to, kako je najavljeno nakon završetka tekućih kvalifikacija, to jest pred Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

A to znači da će se promeniti status mnogim ekipama pošto će nosioci biti tek tada određeni. Trenutno prvo mesto liste drži Brazil ispred Nemačke, Argentine, Švajcarske, Poljske... Naša reprezentacija je tek 42.

Izabrane vesti

Problem sa aktuelnim sistemom je u tome što jednako rangira prijateljske i takmičarske utamice. A ti znači da zarad dobrog ranga neke reprezentacije izbegavaju jake protivnike jer tako mogu da sakupe dosta bodova. Tako smo došli u situaciju da je Švajcarska četvrta, a šampioni Evrope i Južne Amerike, Portugal, odnosno Čile zauzimaju šestu, to jest sedmu poziciju. Da ne pričamo o Španiji i Italiji koje su 10. i 11.

"FIFA razmatra promenu sistema rangiranja i odluku će doneti po završetku kvalifikacija za SP u Rusiji da se donesu odluke kojae će popraviti situaciju", kratko je izjavio neimenovani izvor iz Svetske kuće fudbala.

(foto: Action Images)


tagovi

FIFAFIFA rang lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara