Džo Gomez (©Reuters)
Džo Gomez (©Reuters)

FIFA plaća osiguranje od 2.230.000 evra da pokrije Gomezovu platu

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 08:45

Postoje indicije da engleski štoper neće ipak zaigrati ove sezone

I dalje na Enfildu ne mogu da se pomire sa činjenicom da je i Džo Gomez ispao iz stroja zbog teške povrede kolena i da će Jirgen Klop do januarskog prelaznog roka moći da računa samo na jednog seniorskog štopera. Gomez je u četvrtak operisao koleno koje je stradalo na poslednjem treningu Engleske pred meč protiv Republike Irske, ali još niko, pa čak ni specijalisti za ovakvu vrstu povrede ne mogu da se usude da daju konačnu prognozu kada bi mogao nazad na teren.

Nedugo pošto je operacija obavljena počele su da se provlače razmišljanja da bi Gomez možda i mogao da zaigra pre kraja sezone, ali sve je više indicija da to verovatno neće biti slučaj i da će morati da sačeka narednu jesen pre nego što se opet upusti u takmičarski fudbal. Ako tako zaista i bude, Gomez će najverovatnije da propusti EURO naredne godine koji će se sve izvesnije igrati baš na Ostrvu, što bi bio veliki udarac ne samo za selektora Gereta Sautgejta, već i štopera Liverpula jer ne bi pred svojim narodom mogao da napadne titulu evropskog šampiona.

Izabrane vesti

Ovog jutra s Ostrva stižu vesti da će FIFA da uplati Liverpulu novac na ime osiguranja kojim bi se pokrila Gomezova šestomesečna plata. Radi se o sumi od preko dva miliona evra, odnosno 2.230.000 evropskih novčanica, što će bbiti dovoljno da se nadoknade Gomezova primanja za narednih šest meseci. Odnosno, do kraja maja. Do ove sume se došlo na osnovu jasne formule po kojoj je proračunato kada bi engleski štoper mogao da se vrati ekipnim treninzima.

Upravo zato na Ostrvu su već počele da kruže glasine kako je ovo jasan znak da Gomez neće moći da bude spreman za takmičarski fudbal pre juna, kada će sezona već biti gotova zbog Evropskog prvenstva.

Engleski fudbaleri su inače pokriveni osiguranjem preko Svetske kuće fudbala, baš zbog ovakvih razloga i nemilih događaja kojim se pomaže klubovima da bar ne izgube i veliki novac, već da isti mogu da iskoriste za platu igrača koji bi odmenio, primera radi, Gomeza u Liverpulu.

FIFA putem svog osiguranja može maksimalno da pokrije platu do 7.500.000 evra za godinu dana, odnosno nešto preko 20.600 evra dnevno. Isto ne pokriva period od 28 dana od momenta kada je povreda nastala.



tagovi

Džo GomezFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara